Thunder Struck
24 Ιουνίου 3:03 μ.μ. (εστάλη ως ηλεκτρονικό μήνυμα)
Θα μπορούσαν όλοι οι ΠΠΥ να είχαν απολυτήριο Λυκείου στο τέλος της Πενταετίας!
Το 2003 προσληφθήκαμε για πέντε χρόνια στο Π.Σ με πεντάμηνες συμβάσεις .
Από την πρώτη κιόλας αντιπυρική περίοδο ξεκινήσαμε να οργανωνόμαστε συνδικαλιστικά και δημιουργήσαμε πρωτοβάθμια σωματεία, τοπικά, περιφερειακά και πανελλαδικά και όλοι μαζί καταλήξαμε στην δημιουργία της Π.Ο.Σ.Π.Υ.Δ.
Από τον πρώτο χρόνο της δημιουργίας της Ομοσπονδίας σύνθημα μας ήταν η εργασιακή μας αποκατάσταση με το γνωστό ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ.
Απέναντi μας είχαμε σύσσωμους τους ένστολους του Πυροσβεστικού Σώματος οποίοι μας φώναζαν κυρίως αγράμματους και σε δεύτερη φάση μεγάλους .
Τότε, οι πιο μεγάλοι ήταν έως 45 ετών (οι οδηγοί) και κάποιοι πυροφύλακες εκ των οποίων σήμερα το 90% έχει βγει στην σύνταξη ή θα συνταξιοδοτηθεί στο τέλος της πενταετίας που διανύουμε στο Π.Σ.
Παρόλα αυτά σε μια εποχή που το Λύκειο είχε αρχίσει να γίνετε βασικό κριτήριο ακόμα και σε προσλήψεις συμβασιούχων και ενώ, το τότε Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας είχε δώσει γραμμή σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να παροτρύνουν τα μέλη τους να φοιτήσουν στα Σ.Δ.Ε και στα νυχτερινά σχολεία, (Γυμνάσια και Λύκεια ) για να αποκτήσουν οι συνάδελφοι τουλάχιστον απολυτήριο Γυμνασίου, ένα μικρό μόνο μέρος συναδέλφων ανταποκρίθηκε.
Τα ίδιο συνέβη και όταν μας δόθηκε και η δεύτερη πενταετία, τα γνωστά οκτάμηνα ,πάλι μόνο ένα μικρό μέρος συναδέλφων τελείωσε το Γυμνάσιο ή το Λύκειο.Ερχόμαστε λοιπόν στο σωτήριο έτος 2011 και μήνα Σεπτέμβριο όπου καταθέτουμε τα δικαιολογητικά μας και μέσα σε αυτά και τα απολυτήρια Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.
Γυμνάσιο και Δημοτικό πριν το 80 γίνονται ένα με βάση τον γνωστό νόμο και μένουν απέξω όσοι είχαν δημοτικό μετά το 80.
Μας πουλήσατε ,φωνάζουν οι έχοντες δημοτικό μετά το 80 χωρίς να σκεφτούν ότι από το 2003 έως το 2011 μεσολάβησαν οκτώ σχολικά έτη ή στην χειρότερη από το 2008 έως το 2011 τρία σχολικά έτη .
Με φοίτηση δύο σχολικά έτη στα Σ.Δ.Ε (Γυμνάσια δύο τάξεων)θα είχαν απολυτήριο Γυμνασίου που θα τους έδινε το δικαίωμα να πάρουν μέρος στην προκήρυξη.
Η εκπαίδευση στα Σ.Δ.Ε και η όλη διαδικασία παρακολούθησης μαθημάτων έως την αποφοίτηση των μαθητών τους, είναι όπως τα επιδοτούμενα σεμινάρια στα Κ.Ε.Κ που όλοι στο τέλος πληρώνονται είτε πηγαίνουν είτε δεν πηγαίνουν λόγω ότι οι περισσότεροι είναι φυτευτοί αλλά και γιατί τα κέντρα εκπαίδευσης θέλουν να πάρουν και αυτά τα αντίστοιχα ποσοστά τους για τους επιδοτούμενους μαθητές τους.
Παρόμοια γίνετε και στα Δεύτερης Ευκαιρίας Σχολεία με τους μαθητές που προάγονται στις τάξεις και στο τέλος αποφοιτούν όλοι για να δικαιολογείτε η αναγκαιότητα της ύπαρξης τους ως Σχολεία και των Καθηγητών που απασχολούνται σε αυτά.
Και ερχόμαστε στην πενταετία των Π.Π.Υ αρχής γεννωμένης από τον Σεπτέμβριο του 2011 που καταθέσαμε τα δικαιολογητικά μας, μήνα στον οποίο ξεκινούσε και το σχολικό έτος 2011-2012.
Πέντε σχολικά έτη έως τον Ιούνιο του 2016, όπου τελειώνει το σχολικό έτος 2015 -2016 και που κατά πάσα πιθανότητα θα κάνουμε τα χαρτιά μας για μονιμοποιήσεις ή για ανανέωση πενταετίας κατά περίσταση.
Υπάρχει τώρα δικαιολογία για κάποιον που είχε τελειώσει το Γυμνάσιο να μην έχει τελειώσει τον Ιούνιο του 2016 και το Λύκειο;
Στατιστικά αλλά και πρακτικά, ΟΧΙ!
Τρία σχολικά έτη το ημερήσιο Λύκειο, τρία σχολικά έτη ο συνδυασμός νυχτερινού Λυκείου και ημερησίου Λυκείου (πρώτη τάξη στο νυχτερινό ΕΠΑ.Λ μεταγραφή στην δεύτερα του ημερησίου ΓΕ.Λ και κατόπιν μεταγραφή στη τετάρτη του νυχτερινού ΓΕ.Λ)και τέσσερις τάξεις στα νυχτερινά Λύκεια. Όσοι είχαν τελειώσει τον ΟΑΕΔ Α΄ Κύκλου πρέπει να φοιτήσουν δύο χρόνια σε νυχτερινό ή ημερήσιο ΓΕΛ ή δύο χρόνια σε ημερήσιο ΕΠΑ.Λ ή τρία χρόνια σε νυχτερινό ΕΠΑ.Λ και παίρνουν το απολυτήριο Λυκείου.
Όσοι είχαν τελειώσει τον Α΄ Κύκλο ΤΕΕ πρέπει να φοιτήσουν δύο χρόνια σε νυχτερινό ή ημερήσιο ΓΕΛ ή δύο χρόνια σε ημερήσιο ΕΠΑ.Λ ή δύο χρόνια σε νυχτερινό ΕΠΑΛ και παίρνουν το απολυτήριο Λυκείου.
Όσοι τώρα είχαν τελειώσει τον Β Κύκλο ΤΕΕ του ΟΑΕΔ πρέπει να φοιτήσουν ένα χρόνο σε ημερήσιο ή νυχτερινό ΕΠΑΛ και παίρνουν απολυτήριο Λυκείου.
Αυτά ως προς αυτούς που δήλωσαν απόφοιτοι γυμνασίου και που είχαν μπροστά του 5 σχολικά έτη έως τον Ιούλιο του 2016.
Πάμε τώρα στους αποφοίτους Δημοτικού πριν το 80.
Εάν κάποιος που δήλωσε κατώτερη εκπαίδευση είχε τελειώσει έστω την μία τάξη του Γυμνασίου ή κάποια σχόλη ισότιμη με την πρώτη ή την δευτέρα τάξη του Γυμνασίου μπορούσε να γραφτεί στο δεύτερο σχολικό έτος των Σ.Δ.Ε τον Σεπτέμβριο του 2011 και στα επόμενα 4 σχολικά έτη έως τον Ιούλιο του 2016 να έχει τελειώσει ημερήσιο ή νυχτερινό Λύκειο.
Στην πιο δύσκολη περίπτωση εάν κάποιος δεν είχε πάει καθόλου Γυμνάσιο τότε ο μόνος τρόπος για να πάρει απολυτήριο Λυκείου σε 5 σχολικά έτη ήταν να πάει δύο σχολικά έτη στο Σ.Δ.Ε και μετά πρώτη τάξη στο νυχτερινό ΕΠΑ.Λ μεταγραφή στην δευτέρα τάξη του ημερησίου ΓΕ.Λ και κατόπιν μεταγραφή στη τετάρτη τάξη του νυχτερινού ΓΕ.Λ ή στην τρίτη τάξη ημερήσιου ΓΕ.Λ.
Δύσκολο μεν, αλλά όχι ακατόρθωτο για αυτούς που ζουν μέσα ή κοντά σε μεγάλες πόλεις.
Από την πιο πάνω στατιστική ανάλυση βλέπουμε ότι θεωρητικά αλλά και σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πρακτικά θα μπορούσαν όλοι να έχουν απολυτήριο Λυκείου τον Ιούλιο του 2016.
Βέβαια στην πραγματικότητα όταν το αυγό φτάσει στον πισινό οι δυσκολίες μπορεί να μην είναι άπλα μεγάλες, αλλά τεράστιες για να αποκτήσει κάποιος απολυτήριο τίτλο Λυκείου και ο οποίος θέλει να διεκδικήσει μόνιμη εργασιακή αποκατάσταση με τα σημερινά δεδομένα στο Δημόσιο τομέα και συγκεκριμένα στα Σώματα Ασφαλείας .
Όμως ο καθένας από αυτούς ας αναλογιστεί ότι από το 2003 μέχρι σήμερα έχουν περάσει 12 χρόνια και ως το 2016 δεκατρία στο σύνολο σχολικά έτη, μη λαμβάνοντας υπόψη φυσικά τα χρόνια πριν του 2003.Τελειώνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οι τελευταίοι με Γυμνάσιο μόνιμοι πυροσβέστες στο Π.Σ προσελήφθησαν το 1991 ή το 1993 το ποιο πιθανόν, ενώ αντίστοιχα και με Γυμνάσιο προσελήφθησαν στην Δασική Υπηρεσία μόνιμοι δασοπυροσβέστες το 1993 οι οποίοι μετατάχθησαν μαζί με τους προσληφθέντες το 1985 στο Δασαρχείο (από τους προσληφθέντες το 1985 που ήταν γύρω στους 650 – 700 οι 35 περίπου ήταν Δ.Ε) στην πυροσβεστική αρχές του έτους 1998.
Οι περισσότεροι από τους παραπάνω μόνιμους πυροσβέστες Υ.Ε έχουν συμπληρώσει τα χρόνια για συνταξιοδότηση από το Π.Σ και έχουν φύγει.
Επίσης υπάρχουν και 35 – 40 Αρχιπυροσβέστες σήμερα μεταταχθέντες Αορίστου χρόνου του Δασαρχείου, οι πλειοψηφία Υ.Ε, που μονιμοποιήθηκαν στην πυροσβεστική τέλη του 1998 με αρχές του 1999 οι οποίοι και αυτοί έχουν συμπληρώσει τα χρόνια για συνταξιοδότησή τους από το Π.Σ.
Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι :
α) Στατιστικά όλοι οι Π.Π.Υ στο τέλος της πενταετίας θα μπορούσαν να έχουν απολυτήριο Λυκείου!
β) Τέλος του 2018 που θα αποφοιτήσει η πρώτη σειρά μονίμων πυροσβεστών από πανελλήνιες με ανώτερη εκπαίδευση, θα υπάρχουν μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό από πυροσβέστες μόνιμους με απολυτήρια Γυμνασίου ή Δημοτικού.
Αναμονή λοιπόν έως την Άνοιξη του 2016 εάν τελικά φτάσουμε έως εκεί για να διαπιστώσουμε με τι κριτήρια θα γίνουν οι μονιμοποιήσεις των Π.Π.Υ με Λύκειο και η ανανέωση της πενταετίας για τους υπόλοιπους Π.Π.Υ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.