Translate

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Ενημέρωση μελών για την συνάντηση των Προέδρων και τις προσφυγές

Αριθ. Πρωτ : 2165                                                                                      Αθήνα: 24.03.2017
Αρ. Σελίδων : 2
                                                                                                                     Προς :
                                                                                                           Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: « Ενημέρωση μελών για την συνάντηση των Προέδρων- και προσφυγές»
     Συνάδελφοι στις 13-03-2017 στο ξενοδοχείο ΔΕΛΦΟΙ στην Αθήνα, παραβρέθηκαν μετά από πρόσκληση της ΠΟΠΥΣΥΠ 20 από τα 31 σωματεία μέλη της ομοσπονδίας μας παρά το ότι εκλήθησαν και τα μη οικονομικά τακτοποιημένα μέλη. Δεν παραβρέθηκε αδικαιολογήτως κανένα από τα μη οικονομικά τακτοποιημένα σωματεία, απουσίαζαν δύο σωματεία λόγω σοβαρών προβλημάτων και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα το σωματείο Νοτιοδυτικής Ελλάδος μέσω το προέδρου του κ Γεωργίου Οικονομόπουλου, παρόλο που δεν ανήκει στην δύναμη της ΠΟΠΥΣΥΠ. Η συνάντηση διήρκησε περί τις οχτώ ώρες, λόγω του έντονου ενδιαφέροντος από τους παρευρισκόμενους.

    Στο πρώτο μέρος της συζήτησης, έγινε αναλυτική ενημέρωση από το προεδρείο και κατατέθηκε εισήγηση (βλέπετε συνημμένο έγγραφο, το οποίο κοινοποιούμε σε εσάς ) από τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας για όλες τις κινήσεις που πραγματοποίησε η ομοσπονδία όλο αυτό το διάστημα μέχρι την ψήφιση της “ντροπολογίας” που σε καμία περίπτωση δεν αποδέχτηκε το συνδικάτο μας.
Στη συνέχεια εξέφρασαν τις απόψεις τους οι εκπρόσωποι των Σωματείων επί των πεπραγμένων της ομοσπονδίας έως σήμερα και κατέθεσαν τις προτάσεις τους όπως τους ζητήθηκε, για την καλύτερη προώθηση των αιτημάτων και την επίτευξη των στόχων μας.
    Στο δεύτερο μέρος δόθηκε η δυνατότητα να εκφραστούν οι τυχόν αντιρρήσεις και διαφωνίες των Σωματείων κυρίως ως προς τον τρόπο λειτουργίας της ομοσπονδίας αλλά και την βελτίωση αυτού.
    Κατεγράφησαν όλες οι προτάσεις και οι απόψεις των παρευρισκομένων οι οποίες θα αξιολογηθούν από το ΔΣ. Αποφασίστηκε ομόφωνα ότι το συνδικάτο μας δεν θα δεχτεί οποιαδήποτε άλλη λύση πέρα
από την τήρηση του Νόμου κι όλες οι κινήσεις μας είτε αφορούν τους ΠΠΥ είτε τους Συμβασιούχους θα αποσκοπούν στην πλήρη εργασιακή τους αποκατάσταση. Ήδη ο νομικοί μας σύμβουλοι εξετάζουν το ενδεχόμενο της πραγματοποίησης απεργίας εν μέσω αντιπυρικής περιόδου.
   Τέλος θα σταθούμε στον σωματείο Σάμου Ικαρίας, που ήταν το μοναδικό σωματείο αδικαιολογήτως απόν και δεν φτάνει αυτό αλλά με έγγραφο του μέλος του ΔΣ του εν λόγω σωματείου, κος Γεώργιος Κανάγιος ζήτησε να παρευρεθεί στην συνάντηση των Πρόεδρων με έξοδα δικά του και το σωματείο Σάμου Ικαρίας με τρόπο προκλητικό και αντισυναδελφικό εξέδωσε έγγραφο χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου και το οποίο συντάχθηκε στις 10/03/2017 αλλά αναφέρει ότι αποφασίστηκε στις 12/03/2017 και δηλώνει, ότι δεν εγκρίνει την αντιπροσώπευση του από το εν λόγω μέλος του ΔΣ του Σωματείου αν και παρευρέθηκε με δικά του έξοδα. Μάλλον δεν έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι έτσι κάποιοι συνάδελφοι εφαρμόζουν την εκπροσώπευση των συναδέλφων βλέποντας και κυνηγώντας φαντάσματα.(συνημμένα τα έγραφα)
   Σας ενημερώνουμε, ότι χορηγήθηκε προσωρινή διαταγή για δέσμευση λογαριασμών για τις παρακρατηθείσες και μη αποδοθείσες συνδρομές στην Ομοσπονδία μας από τα επτά παρανομούντα σωματεία, που συμπεριφέρονται αντικαταστατικά. Οσον αφορά την σκευωρία περί τάχα διαγραφέντων σωματείων από την Ομοσπονδία αποδεικνύεται από την χορηγηθείσα προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδικείου Μεγάρων ότι πρόκειται απλώς για μη οικονομικά ταχτοποιημένα σωματεία ,τα οποία είναι τα εξής και δεν έχουν αποδώσει την συνδρομή τους από το έτος 2015 παρά το ότι αυτή έχει παρακρατηθεί από:
1. Πανελλαδικό Σωματείο Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών με έδρα τα Μέγαρα
2. Σωματείο Πυροσβεστών Αργολίδας Αρκαδίας.
3. Σωματείο Πυροσβεστών Νομού Μεσσηνίας .
4. Ένωση Συμβασιούχων Πυροσβεστών -Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης Η πείρου - Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας.
5. Σωματείο Πυροσβεστών Μακεδονίας Θράκης και Βορείου Αιγαίου .
6. Σωματείο Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης με εδρα το Κιάτο.
7. Σωματείο Πενταετούς Υποχρέωσης Πυροσβεστών με έδρα την Ναύπακτο.
    Όσο για το Δικαστήριο του Βόλου σας γνωστοποιούμε ότι το δικαστήριο απέρριψε εσφαλμένως για τυπικούς λόγους και όχι για ουσιαστικούς πράγμα, το οποίο θα ξανακριθεί μετά την άσκηση αναίρεσης.
     Όσον αφορά την υπόθεση προσβολής των αρχαιρεσιών του Σωματείου Μεγάρων αντιλαμβάνεστε αγαπητοί συνάδελφοι, ότι δεν μπορούμε να ανεχθούμε την περιφορά της κάλπης για δύο μήνες και να θέτει τους δικούς του νόμους για τις εκλογές άρα πράξαμε και θα συνεχίσουμε να πράττουμε τα δέοντα.
    Συνημμένως σας παραθέτουμε την απόφαση επί της προσφυγής από το Πρωτοδικείο του Βόλου και την χορηγηθείσα προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδικείου Μεγάρων .
                                                     Με εκτίμηση,
                                                    Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                              Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                                              Τηλ: 6976911880

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΟΠΥΣΥΠ ΚΑΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 

Αρ. Πρωτοκ. 2142_10.03.2017 Επιστολή συναδέλφου Κανάγιου Μελους του ΔΣ Σωματείου Σάμου Ικαρίας 

Εκπροσώπηση του Σωματείου μας στο συμβούλιο προέδρων των Σωματείων μελών της Π.Ο.Π.Π.Υ.ΣΥ.Π 

Εισήγηση κου Γουρδουράκου

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.