Translate

Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017

Δελτίο τύπου ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ


    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
  ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
 ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ 
             ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

    Κολοκοτρώνη 20 5ος Όροφος Πάτρα

                                                               https://sppunotde.blogspot.gr/

                                                                  https://sppyne.blogspot.gr/

                                                                                                          Πάτρα 10 Νοεμβρίου 2017


 Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Σε πολύπλευρο αγώνα έχει επιδοθεί το τελευταίο διάστημα το Δ.Σ. του Σωματείου μας. Με πολλές επαφές σε Αθήνα για επίλυση του θέματος μας για την έκδοση Π.Δ. καθώς και για κατάθεση τροπολογίας με το πλαίσιο που έχει κάνει γνωστό των παραλήψεων νόμιμων ενεργειών, αφενός μεν της πολιτικής επιλογής να μην εφαρμοστεί ο νόμος και αφετέρου δε της φυσικής ηγεσίας του Π.Σ. να υπακούει και να εθελοτυφλεί αγνοώντας την νομιμότητα.
 Με αφορμή την κινητοποίηση στις 13 Νοεμβρίου 2017 από την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. στην Αθηνά εξαγγείλουμε ότι: 
Παρακολουθούμε τις ενέργειες όλων των ομοσυνδικαλιστικών οργανώσεων, και δεν μας πείθουν ότι έχουν γίνει στοχευμένες ενέργειες με πλαίσιο, όμως στηρίζουμε οποιαδήποτε μορφή αγώνα και στα πλαίσια της ενότητας θα παραβρεθεί όλο το Δ.Σ. του Σωματείου μας στην εν λόγω εκδήλωση αδικίας όπως την εκλαμβάνουμε. Κάνουμε γνωστό ότι οποιαδήποτε μέλος μας μπορεί να παραβρεθεί στην κινητοποίηση αυτή, θέτουμε όμως ξεκάθαρα πως η πολιτική ηγεσία μονομερώς και αυτοδικαίως οφείλει να πάρει την πρωτοβουλία και να εφαρμοστεί επιτέλους η νομιμότητα. 
Θέλουμε να καταστεί σαφές ότι είναι απαραίτητη η αμοιβαία επικοινωνία όλων όσων εμπλέκονται στο ζήτημα μας, γνωρίζοντας πολύ καλά όλοι τι μας έχουν στερήσει και τι οφείλουν να πράξουν εδώ και αρκετά χρόνια τώρα. 
Τονίζουμε αυτονόητα ότι με άμεση πρόταση των Υπουργείων Οικονομικών, Ανασυγκρότησης και Διοικητικής μεταρρύθμισης, είναι επιτακτική αναγκαιότητα, η κεντρική κυβερνητική επιλογή δια στόματος του Πρωθυπουργού αλλά και του Αντιπρόεδρου του κυβερνητικού έργου να ολοκληρωθεί η ένταξη των Π.Π.Υ. στο Πυροσβεστικό Σώμα. Ενώ για όσους ανανέωσαν την θητεία τους να κατατεθεί ταυτόχρονα τροπολογία που θα διασφαλίζει με προσωποπαγείς θέσεις εργασίας μέχρι την συνταξιοδότηση τους. Επίσης για την μεγαλύτερη αδικία που έχουν υποστεί οι εποχικοί συνάδελφοι, να τεθεί το πλαίσιο για επίλυση του ζητήματος για τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες που με τον ποιο αντικειμενικό τρόπο καλύπτουν στο Πυροσβεστικό Σώμα εδώ και είκοσι χρόνια. 
Παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα που έχουμε δείξει ανοχή στις παραβατικές πράξεις κατά του νόμου 3938 /11, εκφράζουμε την αντίδραση μας ότι δεν θα αφήσουμε άλλο να αιωρούμαστε με αρκετές βλάβες ως προς τα οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα μας και θα αναζητήσουμε όλες τις ευθύνες. 
Συνάδελφοι Συναδέλφισες, θέλουμε συσπείρωση, ετοιμότητα και εμπιστοσύνη διότι δεν εκφράζουμε παλαιότερες συνδικαλιστικές τακτικές και αυτό φαίνεται με τον τρόπο προσέγγισης των ζητημάτων μας. Σας θέλουμε όλους δίπλα μας να ενημερώνεστε με τις φυσικές παρουσίες σας... διότι έτσι επιτυγχάνεται η έγκαιρη ενημέρωση και οι στοχευμένες ενέργειες μας έχουν περισσότερο δυναμισμό. Συνεχίζουμε με σταθερότητα στο πλαίσιο που έχουμε εξαγγείλει με ενέργειες που δεν μπορούν άλλο να μας απαξιώνουν αν και δεν είναι στις διαθέσεις μερικών φορέων διότι εξυπηρετούν σκοτεινά συμφέροντα. Με την παρουσία μας παντού επιβάλουμε την νομιμότητα για να γίνει επιλογή το ζήτημα μας. 
Θα είμαστε παντού μπροστά με τις αποκρυσταλλωμένες θέσεις μας με γνώμονα την νομιμότητα και την ηθική δικαιοσύνη να απαιτήσουμε την εφαρμογή του νόμου αφήνοντας ξεκάθαρα πίσω τους παλαιούς τρόπους και νοοτροπίες και χωρίς διαπραγμάτευση η πολιτεία εκπροσωπούμενη από αρμόδιους θεσμούς να πράξει τα αυτονόητα. Εκφράζοντας μια καθαρή εκπροσώπηση το Συνδικαλιστικό κίνημα των Π.Π.Υ. του Σωματείου Νοτιοδυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων θα είναι σε συχνές επαφές και ταυτόχρονα με ανακοινώσεις για την ενημέρωση σας. 


                                                   Εκ της Διοικήσεως του Σωματείου μας

              
                Ο Πρόεδρος                                                                                         Ο Γραμματέας


      Οικονομόπουλος Γεώργιος                                                                        Πολίτης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.