Translate

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ τα σχετικά έγγραφα

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Επιβεβαιώνει την πρωινή μας δημοσίευση : ΝΕΟΤΕΡΑ...
θ' ακολουθήσουν οι σχετικές διαταγές που αφορούν την πρόσληψη και κατανομή του προσωπικού

Ορισμός τόπου εκπαίδευσης των 22 ΠΠΥ

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ


Οι Έλληνες Πυροσβέστες γι άλλη μιά χρονιά σηκώνουν μόνοι τους το βάρος της προστασίας του εθνικού φυσικού πλούτου. Πολιτεία Κοινωνία θα ακούσει κάποα στιγμή την κραυγή της αγωνίας τους;

(fireservicenews.blogspot.gr)

ΝΕΟΤΕΡΑ....

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το ΑΠΣ και το αρμόδιο τμήμα, μας διαβεβαίωσαν ότι << σήμερα ΠΕΜΠΤΗ θα βγει και η ΔΙΑΤΑΓΗ πρόσληψης των 1500 Συμβασιούχων Πυροσβεστών>>. 

"Από αύριο στις υπηρεσίες τους οι συμβασιούχοι πυροσβέστες


"Όσο για τους 22 νέους ΠΠΥ από Δευτέρα στη δουλειά".

και ήρθε η επιβεβαίωση :ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 22 ΠΠΥ. ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ.Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ-ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛ. ΚΡΗΤΗΣ
                                                                                                Ηράκλειο 25-06-2013
Έδρα ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ                                     Αρ. πρωτ. 21

. Προς Αξιότιμο Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά
Κοιν.
Αξιότιμο Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη
Αξιότιμο Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ κ. Νικόλαο Δένδια
Αξιότιμο Αρχηφό Π.Σ κ. Σωτήριο Γεωργακόπουλο

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ
Σήμερα 25/06/2013, λίγο πριν την εκπνοή του δευτέρου μήνα της αντιπυρικής περιόδου, το Π.Σ και ο κρατικός μηχανισμός βρίσκονται σε λήθαργο. Μάλλον, οι τύχες του φυσικού περιβάλλοντος, όπως και η προστασία των περιουσιών των πολιτών, θα αφεθούν έρμαια εξ'αιτίας των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας μας. Στην σύσκεψη που είχατε 13/05/2013 με τους αρμόδιους υπουργούς τονίσατε την ανάγκη ο κρατικός μηχανισμός της χώρας μας να είναι πανέτοιμος και ότι ολιγωρίες ΔΕΝ θα δεχτείτε. Αλήθεια κ. Πρωθυπουργέ, γνωρίζετε ποιό βαθμό ετοιμότητας έχει αυτή την στιγμή το Π.Σ; Σας έχει ενημερώσει ο αρμόδιος υπουργός για τις καθυστερήσεις στην ουσιαστική θωράκιση της χώρας από τις πυρκαγιές και όχι για τα σχέδια επί χάρτου με επικοινωνιακές περιοδείες που μόνο έξοδα δημιουργούν; Οι φωτιές κ. Πρωθυπουργέ δεν σβήνονται με συσκέψεις. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε λοιπόν, για να δείτε σε τι σημείο βρίσκεται ο σχεδιασμός και με ποιές δικαιολογίες όλες οι ενέργειες μετατίθενται χρονικά και κυρίως "ελέω καιρού".


Κύριε Πρωθυπουργέ, ΕΚΚΡΕΜΕΙ η πρόσληψη 1500 συμβασιούχων πυροσβεστών

  • παρότι έχουν εγκριθεί τα κονδύλια για την πρόσληψη τους, που προβλέπουν απασχόληση τους για 5 μήνες,
  • παρότι έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος ως γνωστόν από 1ης Μαΐου, ενώ έπρεπε να είχαν προσληφθεί από την έναρξή της
  • παρότι λόγω συνταξιοδοτήσεων έχει μειωθεί η μάχιμη δύναμη του Π.Σ.
  • παρότι περιμένουμε φέτος 17.000.000 τουρίστες- όπως πολύ σωστά επισημάνατε- αλλά και εξ' αιτίας των κλιματικών αλλαγών των τελευταίων ετών ( κάτι που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το έργο του Π.Σ), θεωρούμε ότι οι αρμόδιες ηγεσίες και οι επιτελείς τους, θα έπρεπε να είναι σε πλήρη ετοιμότητα, κι όχι να επιδείκνύουν, ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ολιγωρία. Προφανώς ο Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ και ο Αρχηγός του Π.Σ για να εξοικονομήσουν χρήματα και να γίνουν αρεστοί για ακόμα μία φορά στην τρόικα και τις επιταγές της, αυτοί οι 1500 μαχητές στα μέτωπα των πυρκαγιών επί σειρά ετών και με πενιχρές αποδοχές θα εργαστούν ίσως 4 μήνες. Μπορεί να σας φαίνεται πολύ συντεχνιακό το αίτημα έγκαιρης πρόσληψης των συμβασιούχων αλλά στον επιχειρησιακό σχεδιασμό είναι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ. Αυτοί οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ κ. Πρωθυπουργέ επανδρώνουν μαζί με τους 4000 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης από το 1998- οπότε και ανατέθηκε η δασοπυρόσβεση στο Π.Σ- όλα τα περιπολικά πυρασφάλειας και τα πεζοπόρα τμήματα. Φέτος όλα λοιπόν λειτουργούν με λιγότερο προσωπικό και για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στα χρονικά, δεν έχει γίνει η πρόσληψη συμβασιούχων πυροσβεστών, δύο μήνες μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.
Επίσης βρισκόμαστε 18 μήνες, μετά την πρόσληψή μας, ως πυροσβέστες ΠΥΥ, ενώ έχει προηγηθεί μπαράζ συναντήσεων και συσκέψεων, με τις εν λόγω αρμόδιες ηγεσίες. Σκοπός αυτών των επαφών, ήταν να μας δοθεί η δυνατότητα, ν' απασχολούμαστε με πλήρη ωράρια και καθήκοντα στο Π.Σ. Δυστυχώς όμως, παρά το γεγονός πως οι ηγεσίες αυτές είχαν δεσμευθεί απέναντί μας, για εξεύρεση λύσης του προβλήματος, ΤΙΠΟΤΕ δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής.

ΤΡΑΓΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ των παραπάνω είναι, οι 4000 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, να μην μπορούν να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους, πέραν των 40 χιλιομέτρων αλλά ούτε και κατά την διάρκεια της νύχτας, αφού απαιτείται η έγκριση των απαραίτητων κονδυλίων, για την αποζημίωσή τους.( σημ. μέχρι σήμερα ΔΕΝ έχουν εγκριθεί).Επί πλέον παρατηρείται το φαινόμενο να έχει πυρκαγιές και το εν λόγω προσωπικό να μην μπορεί να μετακινηθεί. Επίσης, σήμερα 18 μήνες μετά την πρόσληψή μας και ενώ μας χορηγούνται ένσημα, βαρέα και ανθυγιεινά (ίσως το ποιο επικίνδυνο και ανθυγιεινό επάγγελμα του ενιαίου μισθολογίου) δεν μας χορηγείται το αντίστοιχο επίδομα λόγω τυπικού θέματος, κατά τα λεγόμενα του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. Επιπρόσθετα όταν και αν προσληφθούν και οι 1500 συνάδελφοι συμβασιούχοι θα αντιμετωπίζουν ακριβώς, το ίδιο πρόβλημα.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ συνεπεία των παραπάνω και πολλών ακόμα προβλημάτων, όπως είναι η καθυστέρηση στην χορήγηση μέτρων ατομικής προστασίας,ο μειωμένος κατά 50% περίπου, αριθμός των πυροσβεστικών αεροσκαφών και οχημάτων, τα οποία είναι δύσκολο να παρατεθούν σε μία επιστολή, καθιστούμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ υπεύθυνες, τις ηγεσίες, φυσική και πολιτική και διαψεύδουμε κατηγορηματικά ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος όπως σας ανέφερε ο Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ.

Αναμένουμε να εξαντλήσετε την αυστηρότητα σας κατά παντός υπευθύνου και με αυτόν τον τρόπο αποδείξετε ότι οι δηλώσεις σας κατά την σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο δεν ήταν απλά κουβέντες χωρίς αντίκρισμα.

Τα προβλήματα κ. Πρωθυπουργέ είναι πολλά περισσότερα και αναρίθμητα. Το ηθικό όλων που υπηρετούν στο Π.Σ , είναι πεσμένο και δεν αποτελεί καλό σύμμαχο στην αντιμετώπιση των συμβάντων που καλούνται να επέμβουν. Ενισχύστε το Π.Σ για να μπορέσει να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο του, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Από τη Διοίκηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          O Γ. Γραμματέας
Ανδρεαδάκης Βασίλης                            Κυριακάκης Μάριος


Σ.Δ. : Αλήθεια ΜΟΝΟ το σωματείο της ΚΡΗΤΗΣ ενδιαφέρεται για τους συναδέλφους ? Τα άλα σωματεία τι κάνουν ? Καλές οι "καρέκλες" αλλά πρέπει να δείχνουμε ότι τις αξίζουμε. Σωστά ? 

Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

ΠΝΠ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΑΥΡΟ» ΣΤΗΝ ΕΡΤ, ΚΑΜΜΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ 725 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Της Βουλευτού Β Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χαράς Καφαντάρη


ΠΝΠ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΑΥΡΟ» ΣΤΗΝ ΕΡΤ, ΚΑΜΜΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ 725 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Τελευταίο «κατόρθωμα» η ΠΝΠ για την ΕΡΤ, όπου σε μια νύχτα βρέθηκαν στο δρόμο 2500 εργαζόμενοι, ενώ παράλληλα «χτυπήθηκε» βάναυσα η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και το δικαίωμα της ενημέρωσης του Ελληνικού λαού.

Συγχρόνως, πυρκαγιές ξεσπούν σε όλη τη χώρα (το Σάββατο 22Ιουνίου είχαμε 46 αγροτοδασικές πυρκαγιές), ο κρατικός μηχανισμός δείχνει για άλλη μια φορά ανέτοιμος, λόγω και των μνημονιακών πολιτικών, της ουσιαστικής ανυπαρξίας πρόληψης και των τεράστιων ελλείψεων σε υλικά μέσα και ανθρώπινο δυναμικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Σε απάντηση της Επίκαιρης Ερώτησής μας που συζητήθηκε στη Βουλή την 23.5.2013, ο κ. Υπουργός είχε αναγνωρίσει τις τεράστιες ελλείψεις σε υλική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό του Π.Σ. και είχε δεσμευτεί δημόσια, ότι η πρόσληψη των εποχικών πυροσβεστών θα γίνει την 1η Ιουνίου. Μέχρι σήμερα όμως, δεν έχει επιδειχθεί η πολιτική βούληση από πλευράς της κυβέρνησης αυτό να υλοποιηθεί έγκαιρα, η οποία κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει καμιά σχετική νομοθετική πρωτοβουλία . Συγχρόνως, δεν προχωρεί η πρόσληψη των 725 επιτυχόντων μέσω ΑΣΕΠ, δοκίμων πυροσβεστών.
Με τα δεδομένα αυτά, καταδικάζονται σε ανεργία 1500 περίπου οικογένειες, η καθυστέρηση δε της πρόσληψής τους και για δημοσιονομικούς λόγους, τους αποστερεί επιπλέον, το δικαίωμα εγγραφής τους στο ταμείο ανεργίας.
Παράλληλα, ο δασικός πλούτος της χώρας, περιουσία του ελληνικού λαού, είναι ανοχύρωτος και σε άμεσο κίνδυνο, παρά τις προσπάθειες των ελλήνων πυροσβεστών, που για άλλη μια φορά ρίχνονται στη «μάχη της φωτιάς», με μόνο εφόδιο το φιλότιμο και τον επαγγελματισμό τους.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

(www.enstoloi.gr)

Η ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ


Πρωθυπουργός: Αντώνης Σαμαράς
Αντιπρόεδρος κυβέρνησης: Ευάγγελος Βενιζέλος
Υπουργός Επικρατείας: Δημήτρης Σταμάτης
Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Σίμος Κεδίκογλου

Υφυπουργός δημόσιας ραδιοτηλεόρασης:
Υφυπουργός: Παντελής Καψής

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης
Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Γιάννης Μιχελάκης
Αναπληρωτής υπουργός: Λεωνίδας Γρηγοράκος

Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Γιάννης Στουρνάρας
Αναπληρωτής υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας
Υφυπουργός: Γ. Μαυραγάνης

Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Ευάγγελος Βενιζέλος
Υφυπουργός: Δ. Κούρκουλας
Αναπληρωτής υπουργός: Άκης Γεροντόπουλος

Υπουργείο Εθνικής Αμυνας
Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος
Αναπληρωτής υπουργός: Φώφη Γεννηματά
Υφυπουργός: Αθανάσιος Δαβάκης

Υπουργείο Ανάπτυξης
Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης
Υφυπουργός; Αθανάσιος Σκορδάς
Υφυπουργός: Νότης Μηταράκης

Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και Δικτύων
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υφυπουργός: Μιχάλης Παπαδόπουλος

Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου
Υπουργός: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Υπουργείο Ενέργειας
Υπουργός: Γιάννης Μανιάτης
Αναπληρωτής υπουργός: Σταύρος Καλαφάτης
Υφυπουργός: Ασημάκης Παπαγεωργίου

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Υπουργός: Κώστας Αρβανιτόπουλος
Αναπληρωτής υπουργός: Συμεών Κεδίκογλου
Αναπληρωτής υπουργός: Κώστας Γκιουλέκας

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Γιάννης Βρούτσης
Υφυπουργός: Βασίλης Κεγκέρολγου

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης
Υφυπουργός: Αντώνης Μπέζας
Υφυπουργός: Σοφία Βούλτεψη

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός: Αθανάσιος Τσαυτάρης
Υφυπουργός: Μάξιμος Χαρακόπουλος

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού:
Υπουργός: Πάνος Παναγιωτόπουλος
Υφυπουργός Αθλητισμού: Γιάννης Ανδριανού

Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Νίκος ΔένδιαςΥπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Χαράλαμπος Αθανασίου

Υπουργείο Τουρισμού:
Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη

Υπουργείο Ναυτιλίας:
Υπουργός: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης
Υπουργός: Θεόδωρος Καράογλου

Πυροφύλακες χρειαζόμαστε κ. Δένδια ή αντικαταστάτη σας;

«Η πατρίδα μας χρειάζεται σήμερα 10 εκατομμύρια πυροφύλακες που θα επιτηρούν ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και θα προειδοποιούν έγκαιρα για την εκδήλωση πυρκαγιάς», αυτό ζήτησε σήμερα ο κ. Δένδιας με άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή της Κυριακής. Σε ολόκληρη την ιστορία του τόπου μας, ακόμη και στους μεγαλύτερους πολέμους που πέρασε η χώρα, ουδείς πολιτικός ζήτησε τέτοια πανστρατιά. Μόνο που δεν μας εξήγησε ο υπουργός αν θα πρέπει να πάρουμε κινητά και στα μωρά για να ειδοποιούν και όχι να «προειδοποιούν» σε περίπτωση πυρκαγιάς. Και από την μία ζητά στο άρθρο του οι πολίτες να ειδοποιούν έγκαιρα την ΠΥ, ενώ από την άλλη τους κατακεραυνώνει ότι «πρέπει να περάσουμε από την παρακμιακή νοοτροπία του ‘κάθομαι στο καφενείο και παίρνω ίσως, αν δεν βαριέμαι, τηλέφωνο την Πυροσβεστική’ στην καθολική συστράτευση των πολιτών απέναντι στον υπαρκτό και παρόντα κίνδυνο»… Υπάρχει κανένας σε αυτή την χώρα που πιστεύει ότι βλέπει κάποιος μια φωτιά και δεν ειδοποιεί; Τώρα μάλιστα που όλοι κυκλοφορούν με τουλάχιστον ένα κινητό στην τσέπη; 

 Τα όσα γράφει ο κύριος Δένδιας, που θυμίζουν λίγο έκθεση στο γυμνάσιο με θέμα την φύση, τον εθελοντισμό και άλλα παρόμοια άλλο σκοπό έχει. Πάει να καλύψει την δική του ανικανότητα και όλα τα αίσχη που γίνονται στο Πυροσβεστικό Σώμα. Εκθειάζει τον εθελοντισμό ο κύριος Δένδιας και καλά κάνει… Μαζί του είμαστε. Δεν μας εξηγεί όμως, ο ίδιος τι έχει κάνει για αυτούς τους εθελοντές στο υπουργείο του; Να του θυμίσουμε; ΤΙΠΟΤΑ. ΜΗΔΕΝ. Απλά εδώ θα αναφέρουμε για να καταδείξουμε το θράσος του ανθρώπου και του πολιτικού, ότι στους εθελοντές πυροσβέστες που συνδράμουν αυτή την στιγμή το ΠΣ δεν έχει δώσει τον παραμικρό εξοπλισμό η Πυροσβεστική!!! Στολές τους έδωσε το Ίδρυμα Λάτση. Κράνη, μπότες, γάντια αγοράζουν μόνοι τους και είναι πανάκριβα!!! Και πολλοί από αυτούς είναι άνεργοι… Και πρέπει να κάνουν πχ 3 βάρδιες τον μήνα μαζί με τους πυροσβέστες και κάνουν 7,8,10… 

Και θα θυμίσουμε επίσης ότι οι εθελοντές, στο παρελθόν, και ειδικά στην Πυροσβεστική είχαν κυνηγηθεί γιατί τους έπαιρναν την δουλειά τους… Έβαζε ένας ιδιώτης ένα σύστημα πυρόσβεσης στον κήπο του, στα πεύκα του, και το ξήλωνε η Πυροσβεστική γιατί μόνο εκείνη είχε μπορούσε να κάνει πυρόσβεση στην επικράτεια!!! Όλα αυτά άλλαξαν όταν έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα. Όπου οι εθελοντές δόξασαν την Ελλάδα, έκαναν απόλυτα επιτυχημένους τους αγώνες και ακόμη και μέχρι σήμερα όλοι μιλούν για την συμβολή τους σε αυτούς….

Και ας περάσουμε στα κατορθώματα του κυρίου Δένδια για όσους δεν τα έχουν …εμπεδώσει . Να μας απαντήσει ο ίδιος ο κύριος Δένδιας, ποιος υπουργός, στην Ελλάδα μπορεί και παγκοσμίως, ακύρωσε σύμβαση (μίσθωσης ελικοπτέρων δασοπυρόσβεσης μεσαίου τύπου), έκανε καινούργιο διαγωνισμό μέσω NAMSA, «ακύρωσε» στην πράξη τον διαγωνισμό αυτό, πέρασε διάταξη στο πολυνομοσχέδιο για να μπορεί να ανανεώσει την σύμβαση που ακύρωσε, άλλαξε προς το χειρότερο τους όρους, και τελικά ανέθεσε το έργο στην εταιρεία που της ακύρωσε την σύμβαση; Και άλλη μια λεπτομέρεια: η εταιρεία εν τω μεταξύ «πτώχευσε»!!!!! (δείτε εδώ)

Θα πούμε χιλιοειπωμένα πράγματα, αλλά εμείς δεν τα ξεχνάμε και μέχρι να τα μάθουν όλοι θα τα γράφουμε συνεχώς! Είναι δυνατόν να έχουν μείνει από καύσιμα τα ιδιόκτητα ελικόπτερα του ΠΣ επειδή κάποιος τα «έκαψε» χωρίς λόγο; Είναι δυνατόν ένα σώμα όπως η Πυροσβεστική να έχει κάπου 50 άτομα που να κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για οικονομικά θέματα και να μην έχει γίνει ούτε ΕΔΕ, ούτε να είναι σε διαθεσιμότηα; Είναι δυνατόν το Σώμα να κάνει διαγωνισμό για την προμήθεια καυσίμων για τα μισθωμένα ελικόπτερα δασοπυρόσβεσης ΜΕΤΑ την λήξη της αντιπυρικής περιόδου το 2012; Είναι δυνατόν να «λείπουν», δεν λέμε ότι έκλεψαν, 10.000 λίτρα καυσίμων από την Πυροσβεστική Ακαδημία και η ΕΔΕ να μην έχει ολοκληρωθεί; Για να μην πούμε ότι δεν θα βγάλει άκρη… και όχι κύριε Δένδια δεν είμαστε μάντεις. Απλά ξέρουμε πως λειτουργείτε εσείς, οι πολιτικοί. Μακάρι να βγούμε ψεύτες…. Είναι δυνατόν να μην έχουν πάει τα κονδύλια για την αντιπυρική σε περιφέρειες και ΟΤΑ και να ζητά προκαταβολικά ευθύνες ο κ. Σαμαράς με τον κ. Δένδια και να ρίχνουν το μπαλάκι στην δημόσια διοίκηση για ότι συμβεί με τις φωτιές; Αυτό είναι έλλειψη ανδρισμού.

Μπορούμε να γράφουμε σελίδες και σελίδες επ’ αυτού. Όμως θα κλείσουμε αναφέροντας ότι το άρθρο του κ. Δένδια είναι μέσα στα πλαίσια του να καλύψει εαυτόν και τον πρωθυπουργό. Ο ίδιος καλύτερα από όλους γνωρίζει ότι τα έχει κάνει θάλασσα στο Υπουργείο και ειδικά στο θέμα της Πυροσβεστικής. Τι κρίμα που αυτή η «θάλασσα» του δεν μπορεί να σβήσει τις φωτιές… 

(e-reportaz.gr)

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΔΕΝΔΙΑ.ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Written by Βασιλοπούλου Νικολέττα

Εγώ κύριε Υπουργέ,δεν γνωρίζω από την πολιτική ξύλινη γλώσσα.
Οι κουβέντες μου απλές και παρ’ότι έχω την μόρφωση,δεν της επιτρέπω να με σχηματοποιεί και ως εκ τούτου και τα λόγια μου.
Θα σου μιλήσω πολύ απλά και σταράτα,ξεδιπλώνοντας τις σκέψεις μου,συνέπεια της δικής σου ανακοίνωσης.
(Συμπάθα με για τον ενικό,αλλά όπως και να το κάνουμε,εγώ όπως και ο κάθε πολίτης,έχουμε μια στενή σχέση μαζί σου. Σε εκλέγω για να εργάζεσαι για μένα,(τον λαό) και την Πατρίδα μας και ο πληθυντικός,κρατά απόσταση κι εγώ δεν σε θέλω σε απόσταση,γιατί δεν μπορεί να υπάρξει έτσι θετικό αποτέλεσμα.
Εξ’άλλου ο σεβασμός δεν δηλώνεται με τον της υποκρισίας πληθυντικό και δεν νομίζω ότι έχεις ανάγκη,όχι άλλους αυλοκόλακες που η εξουσία έλκει.(Δεν είμαι από αυτή τη »πάστα»ανθρώπων.)

Η αλήθεια είναι ότι τα λες πολύ ωραία υπουργέ μας σε γενικές γραμμές.
Αλλά διαφεύγει της προσοχής σου,κάτι που δεν είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια,αλλά συνθέτει την ουσία.
Ισως οι σύμβουλοι σου,για άγνωστο λόγο,ή δεν γνωρίζουν,ή δεν σε ενημέρωσαν σωστά.
Αλλά υπάρχουν οι επίσημοι φορείς του Πυροσβεστικού σώματος,΄όπως και τα σωματεία και μπορείς σε άμεση επαφή και επικοινωνία μαζί τους,να πληροφορηθείς τα πάντα.(Αν και σίγουρα σε έχουν ενημερώσει.)
Αλλά να μιλήσεις με όλους! Και μην ξεχνάςo
ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΓΝΩΜΕΣ ΞΕΠΗΔΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Εγώ θα σου μιλήσω μόνο για τις σκέψεις μου,που είναι κοινές με χιλιάδων απλών ανθρώπων,που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο της Δασοπροστασίας-πυρόσβεσης.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ ΗΤΑΝ πως ο υπουργός,εξ ονόματος και της κυβέρνησης και ..κάποιων φορέων,χρησιμοποιεί ως άλλοθι -αν και τα διατυπώνει πολύ κομψά και έξυπνα,-την οικονομική κρίση και καλεί τον απλό πολίτη,να εργαστεί εθελοντικά,-με βάση το φιλότιμο και την ανάγκη για ποιότητα ζωής την οποία το περιβάλλον παρέχει.-

Υπουργέ, καλά τα λες,αλλά ο εθελοντής,εκτός του ότι δεν μπορεί να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος,υπάρχουν και άλλα προβλήματα,όπως είναι τα Μ.Α.Π,η ασφάλεια σε περίπτωση ατυχήματος,μα όχι μόνο,αφού υπάρχουν περισσότερα και σοβαρότερα θέματα.(Οι αρμόδιοι οφείλουν να τα γνωρίζουν.)

Βέβαια,αν αντιληφθήκαμε σωστά,ο ρόλος των εθελοντών μέσα από τις ομάδες θα αναβαθμιστεί.
Ωστόσο αυτό,προυποθέτει χρήμα!

Δεν θα ήταν φρόνιμο λοιπόν ,να αξιοποιηθούν πρωτίστως οι εποχικοί πυροσβέστες;ALL;A Kαί οι υποψήφιοι πυροσβέστες-επιτυχόντες μεν, αδιόριστοι δε;
Κι όσον αφορά τους πρώτους,είναι εκπαιδευμένοι,-»ψημένοι» για χρόνια στη…φωτιά και όχι μόνο σε δασικά συμβάντα,αφού κοινό μυστικό είναι,ότι χρησιμοποιούνται παντού.
Σαφέστατα και άρτια εκπαιδευμένοι και οι Πυροφύλακες και το κυριότερο; Εμπειροι.
Η εμπειρία μετράει παντού,πόσο μάλλον σε αυτό το επάγγελμα-ενασχόληση

Κάποιοι από αυτούς,πάτησαν τα 40 χρόνια τους,άλλοι τα έχουν ξεπεράσει αρκετά.
Αλλά δεν θεωρούνται κατάλληλοι για το σώμα.
Κι όμως,θεωρείται ο κάθε πολίτης,ο κάθε εθελοντής που δεν έχει καν περάσει από γιατρούς,δεν έχει εμπειρία…
Δεν μπορεί κανείς να τους »πετά» έτσι,θυσία στον καιάδα της οικονομικής κρίσης,που είναι πολύ επιλεκτική εν τέλει. Οπόταν το βοηθητικός καταρρίπτεται.
Επίσης χρηματοδοτούνται και το υλικό αρκετών εξ’αυτών,είναι αξιοζήλευτο από τον επίσημο φορέα,τον καθ” ύλην αρμόδιο φορέα,το Π.Σ

Οχι δεν αγνοώ ότι η αναφορά αφορούσε σε βοηθητικό ρόλο,αλλά και πάλι υπάρχει πρόβλημα.
Ωστόσο,μην πάμε πολύ μακριά αλλά στο ότι λόγω ανεπάρκειας της Πολιτείας έχουν συνήθως άμεση πρόσβαση στο κάθε συμβάν,σε αντίθεση με το Π.Σ και επιχειρούν…

Και θα αναφερθώ επίσης στους πενταετείς,που ενώ οι προηγούμενη κατηγορία,αφορά τους φτωχούς συμπεθέρους,η δεύτερη,αφορά τους φτωχούς συγγενείς του Πυροσβεστικού Σώματος.
Μα αυτό πια δεν είναι σώμα, αλλά λεβιές ταχυτήτων!
Και καλλιεργείται -διαιωνίζεται από ένα σώμα Ασφαλείας, η κοινωνική ανισότητα!
Και όχι μόνον.

Αντίθετα Υπουργέ μου,δεν άκουσα επίσης λέξη για τους εθελοντές Πυροσβέστες,του Πυροσβεστικού σώματος,των οποίων ασφαλώς και γνωρίζετε την ύπαρξη,αλλά και τα προβλήματα.

Ειλικρινά,βοηθήστε μας να κατανοήσουμε,τι νόημα είχε η ανακοίνωση σας!

Ο πολίτης,-με το συμπάθιο,-δεν »μασάει»από τα λόγια των πολιτικών,αλλά ακόμη και αν…μασούσε;
Δεν χρειάζεται να του υποδείξει κανείς το αυτονόητο και ο εθελοντισμός από πλευράς κόσμου,βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα στην Ελλάδα μας,αλλά όχι και από πλευράς Πολιτείας.

ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟ ΠΟΣΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙ
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ:
Πρώτα θα βάλεις τα του οίκου σου σε μια τάξη και όταν πλέον οι επαγγελματίες,είναι όσοι και όπως επιβάλλεται,έχουν σειρά οι εθελοντές πολίτες.

Εχοντας υπηρετήσει τον τομέα από όλες τις πλευρές και πόστα,μαχιμότατα και με αρκετή εμπειρία,σαφώς και θα μπορούσα να πω δυο κουβέντες παραπάνω,αν και θα δυσαρεστούσα,(το έχω τάμα φαίνεται να δυσαρεστώ,)δεν το έκανα.
Περιορίστηκα εδώ,να εκφράσω τις σκέψεις εκείνες,που αντιπροσωπεύουν τον πολίτη.

ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ Η ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΦΟΡΤΙΣΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΩ ΟΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑ.
ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΊΜΕΝΟ ΤΟ ΠΟΝΆΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΝΆΕΙ ΚΑΙ ΒΈΒΑΙΑ ΣΈΒΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΈΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ;
ΣΑΣ ΔΩΘΗΚΕ Η ΣΚΥΤΑΛΓΗ ΜΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ-(το αυτό ισχύει και σε όποιον αναλάβει,με έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό.)
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΦΑΝΕΙΤΕ ΑΝΤΑΞΙΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΚΥΤΑΛΗΣ! ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ!

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ

ΦΙΛΙΚΑ
ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΥΠΟΣΗΜΕΊΩΣΗ:Ενδεχομένως κάποιος να σκεφτεί,ότι σε κάποια σημεία,»βγαίνω»απο το θέμα,που ήταν τα λόγια του Υπουργού μας.
Λάθος,γιατί πίσω από τις λέξεις,κρύβονται νοήματα και κάποιοι,δεν τα αγνοούμε…

(ihuman.gr)

Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013

Δένδιας: Η πατρίδα μας χρειάζεται 10 εκατομμύρια πυροφύλακεςΤην ανάγκη περιβαλλοντικής συνειδητοποίησης και δραστηριοποίησης των Ελλήνων πολιτών, με την ενεργό συμμετοχή τους για την προστασία του περιβάλλοντος επισημαίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας με άρθρο στην Καθημερινή της Κυριακής του με τίτλο: «Δέκα εκατομμύρια πυροφύλακες».

Σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία, η κυρίαρχη ελπίδα είναι η ανάληψη ενεργού ρόλου από τους πολίτες, όχι βέβαια υποκαθιστώντας το κράτος, αλλά δρώντας συμπληρωματικά στις δικές του δομές» διευκρινίζει ο κ. Δένδιας.

Από εμάς τους ίδιους και από την αλλαγή της νοοτροπίας μας εξαρτάται κατά μέγα μέρος εάν το φετινό καλοκαίρι θα επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος. Ή αν αντιθέτως θα εξακολουθήσουμε να τα «φορτώνουμε όλα στο ανήμπορο κράτος» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός.


Το άρθρο του υπουργού Δημόσιας Τάξης αναλυτικά:

Είναι κοινοτοπία να αναφερθούμε αναλυτικά στους τομείς στους οποίους η Ελλάδα σήμερα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις, εν μέσω της δεινής οικονομικής κρίσης. Δυστυχώς, είναι πολλές οι περιπτώσεις στις οποίες η χώρα είναι αναγκασμένη να πορεύεται με σχέδιο ανάγκης, μέχρι οι συνθήκες να επιτρέψουν κτήση των υλικών πόρων που να εξασφαλίζουν βέλτιστη αντιμετώπιση.

Αλλά η οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπεται να συνιστά παράγοντα υπεκφυγής από τις ευθύνες μας ούτε πρέπει να μετατραπεί σε άλλοθι αδράνειας. Υπάρχουν αντικείμενα της κυβερνητικής, όπως και της συλλογικής κοινωνικής δράσης, στα οποία δεν χωρούν ελαφρυντικά σε περίπτωση μιας ατυχούς και επιπόλαιης διαχείρισης. Χωρίς αμφιβολία, στα αντικείμενα αυτά συγκαταλέγεται η προστασία του εναπομείναντος δασικού πλούτου της χώρας, ιδίως από την «εθιμική» απειλή καταστροφής του κάθε καλοκαίρι. Την προσπάθεια προστασίας καθιστά δυσκολότερη η διαχρονικά προβληματική αντίληψη του Ελληνα πολίτη για την ανάγκη προάσπισης και προστασίας του δημόσιου χώρου, από τη γέννηση του νέου ελληνικού κράτους μέχρι και σήμερα.

Νομίζω ότι η ελληνική κοινωνία έχει φθάσει σε σημείο ωρίμανσης που επιτρέπει να αντιληφθούμε ότι η διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς είναι μέρος της προστασίας της ευρύτερης εθνικής μας ταυτότητας. Το ερώτημα «τι είναι η πατρίδα μας;», όσο υπεραπλουστευτικό κι αν ακούγεται σήμερα, ως προϊόν ερώτησης προερχόμενης από αναγνωστικό δημοτικού σχολείου, στη δυνητική απάντησή του συμπυκνώνει μια πραγματικότητα: κάθε χώρα ορίζεται και από το τοπίο της. Η διατήρηση της αισθητικής ισορροπίας την οποία το φυσικό περιβάλλον συνεπάγεται είναι αυτή που προσδιορίζει την αρμονία της ένταξης του αστικού χώρου σε μια περιοχή, αλλά και την ψυχική ισορροπία των κατοίκων, για να μην πω και την πνευματική ζωή, και τα προϊόντα της. Η διατάραξη αυτής της αρμονίας, επειδή κάηκαν τα δάση ή επειδή τσιμεντένιοι όγκοι «ξεφύτρωσαν» σε καμένες εκτάσεις και αλλοιώνουν βάρβαρα τη φυσιογνωμία μιας περιοχής, δεν συνιστά απλώς αισθητική ανορθογραφία. Επηρεάζει και την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, ενώ μειώνει δραματικά ή αλλοιώνει ποιοτικά την επισκεψιμότητα, εάν πρόκειται για τουριστικό προορισμό. Δημιουργείται δηλαδή ένας συνδυασμός άυλων και υλικών συνεπειών από μια τέτοια βίαιη παρέμβαση στο περιβάλλον. Η προστασία του λοιπόν αποκτά στις μέρες μας διάσταση διάσωσης της ευρύτερης πολιτισμικής μας κληρονομιάς και ταυτότητας, και όχι απλώς της διατήρησης συγκεκριμένων περιβαλλοντικών στοιχείων.

Ακριβώς λόγω της σημασίας που έχει η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος για την πολιτισμική μας ταυτότητα, αλλά και την αειφόρο ανάπτυξη, είναι αυτονόητο ότι και αυτό το καλοκαίρι η πολιτεία οφείλει να πράξει το καθήκον της, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που δημιουργεί η οικονομική συγκυρία. Το γεγονός ότι τα δύο τρίτα των εναέριων μέσων της χώρας δύνανται να επιχειρούν υπό προϋποθέσεις, κατάσταση που δεν μπορεί να διορθωθεί άμεσα, δεν απαλλάσσει των ευθυνών της την ελληνική πολιτεία. Δεν απαλλάσσει όμως από τις ευθύνες της και την ελληνική κοινωνία, η οποία οφείλει να εκδηλώνει τη μέριμνά της είτε μέσα από μορφές συλλογικής δράσης (αυτοδιοίκηση, σύλλογοι κ.λπ.) είτε μέσω της ατομικής δράσης του κάθε πολίτη.

Σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία, η κυρίαρχη ελπίδα είναι η ανάληψη ενεργού ρόλου από τους πολίτες, όχι βέβαια υποκαθιστώντας το κράτος, αλλά δρώντας συμπληρωματικά στις δικές του δομές, στον βαθμό που ο καθένας μπορεί ή είναι εκπαιδευμένος να το πράξει. Η πατρίδα μας χρειάζεται σήμερα 10 εκατομμύρια πυροφύλακες που θα επιτηρούν ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και θα προειδοποιούν έγκαιρα για την εκδήλωση πυρκαγιάς. Πρέπει να περάσουμε από την παρακμιακή νοοτροπία του «κάθομαι στο καφενείο και παίρνω ίσως, αν δεν βαριέμαι, τηλέφωνο την Πυροσβεστική» στην καθολική συστράτευση των πολιτών απέναντι στον υπαρκτό και παρόντα κίνδυνο. Πρέπει να επιστρέψουμε και πάλι στην ελληνική παράδοση της αλληλεγγύης της κοινότητας, στην εποχή που το χτύπημα της καμπάνας σήμαινε διακοπή κάθε ατομικής απασχόλησης και αυτόβουλη συνδρομή στην αντιμετώπιση της κοινής ανάγκης. Πρόκειται για το μοντέλο που εμείς οι Ελληνες εφηύραμε, αλλά το εγκαταλείψαμε στην πορεία της συλλογικής μας υλικής και ηθικής παρακμής. Αντιθέτως, επιβίωσε στη δυτική Ευρώπη με τη μορφή των εθελοντών πυροσβεστών και αξιοποιήθηκε από τις αρχές άλλων κρατών.

Στην κατεύθυνση αυτή, της ενθάρρυνσης του εθελοντισμού, αλλά και της καλύτερης συνεργασίας με τις εθελοντικές οργανώσεις στη χώρα μας, κινείται το νομοθέτημα για την αναδιάρθρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο ήδη είναι σε δημόσια διαβούλευση και επίκειται η κατάθεσή του στη Βουλή, αλλά και πλείστες όσες δράσεις του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η συμμετοχή όλων των πολιτών στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος, πέραν των άλλων, συνιστά και παιδευτική διαδικασία, ιδίως για τις νεότερες γενιές. Δεν είναι θέμα νομικού πλαισίου η αξιοποίηση των εθελοντών και η ενεργός συνεισφορά τους στην προστασία του περιβάλλοντος. Είναι κυρίως θέμα αξιολόγησης της ίδιας της κοινωνίας για το τι συνιστά κοινό παρονομαστή της συλλογικής προσπάθειας για επιβίωση και προκοπή. Από εμάς τους ίδιους και από την αλλαγή της νοοτροπίας μας εξαρτάται κατά μέγα μέρος εάν το φετινό καλοκαίρι θα επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος. Ή αν αντιθέτως θα εξακολουθήσουμε να τα «φορτώνουμε» όλα στο ανήμπορο κράτος και να αποδίδουμε στον παράγοντα «τύχη» την καταστροφή όσων άλλες πτωχότερες, με λιγότερα μέσα, αλλά ικανότερες και ηθικά πιο ρωμαλέες γενιές Ελλήνων, μας παρέδωσαν προς φύλαξη.»


Πηγή:www.skai.gr

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα από τη Δευτέρα 24/6 ως και τη Πέμπτη 27/6.

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/6/2013
Με ηλιοφάνεια θα κυλίσει ο καιρός σε όλη σχεδόν την Ελλάδα τη Δευτέρα. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, προβλέπονται κάποιες τοπικές βροχές ή και καταιγίδες, σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Στη κεντρική Μακεδονία, θα επηρεαστούν κυρίως οι περιοχές που συνορεύουν με τα Σκόπια και τη Βουλγαρία.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται : στη βόρεια Ελλάδα από 18-35, στη κεντρική Ελλάδα από 23-35, στη δυτική Ελλάδα από 21-34, στην ανατολική Ελλάδα από 21-35 και στη νότια Ελλάδα από 23-31. Σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές, η θερμοκρασία θα είναι κατά 2-3 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη.

Οι άνεμοι θα πνέουν : στη βόρεια Ελλάδα από βόρειες, βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις 3-4 μποφόρ, στη κεντρική Ελλάδα από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις 3-5 μποφόρ, στη δυτική Ελλάδα από δυτικές, βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις 3-5 μποφόρ, στην ανατολική Ελλάδα από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και στη νότια Ελλάδα από βόρειες, βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις 4-5 μποφόρ.

ΤΡΙΤΗ 25/6/2013
Με ηλιοφάνεια θα κυλίσει ο καιρός σε όλη σχεδόν την Ελλάδα και τη Τρίτη. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες, προβλέπονται κάποιες τοπικές βροχές ή και καταιγίδες, σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας αλλά και της Ηπείρου. Στη κεντρική Μακεδονία, θα επηρεαστούν κυρίως οι περιοχές που συνορεύουν με τα Σκόπια και τη Βουλγαρία.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται : στη βόρεια Ελλάδα από 18-36, στη κεντρική Ελλάδα από 23-36, στη δυτική Ελλάδα από 20-34, στην ανατολική Ελλάδα από 21-35 και στη νότια Ελλάδα από 23-31. Σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές, η θερμοκρασία θα είναι κατά 2-3 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη.

Οι άνεμοι θα πνέουν : στη βόρεια Ελλάδα από βόρειες, βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις 3-4 μποφόρ, στη κεντρική Ελλάδα από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις 3-5 μποφόρ, στη δυτική Ελλάδα από δυτικές, βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, στην ανατολική Ελλάδα από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και στη νότια Ελλάδα από δυτικές, βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις 4-5 μποφόρ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/6/2013
Με ηλιοφάνεια θα κυλίσει ο καιρός σε όλη σχεδόν την Ελλάδα και κατά τη διάρκεια της Τετάρτης. Από το μεσημέρι ως και το βράδυ, θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδες, σε περιοχές της Μακεδονίας αλλά και της Ηπείρου. Στη Μακεδονία, θα επηρεαστούν κυρίως οι περιοχές που συνορεύουν με τα Σκόπια και τη Βουλγαρία.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται : στη βόρεια Ελλάδα από 17-34, στη κεντρική Ελλάδα από 22-34, στη δυτική Ελλάδα από 19-32, στην ανατολική Ελλάδα από 21-35 και στη νότια Ελλάδα από 22-31. Σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές, η θερμοκρασία θα είναι κατά 2-3 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη.

Οι άνεμοι θα πνέουν : στη βόρεια Ελλάδα από βόρειες, βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις 3-4 μποφόρ, στη κεντρική Ελλάδα από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις 3-4 μποφόρ, στη δυτική Ελλάδα από δυτικές, βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, στην ανατολική Ελλάδα από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και στη νότια Ελλάδα από βόρειες, βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις 3-4 μποφόρ.

ΠΕΜΠΤΗ 27/6/2013
Με ηλιοφάνεια θα κυλίσει ο καιρός σε όλη σχεδόν την Ελλάδα και κατά τη διάρκεια της Τετάρτης. Από το μεσημέρι ως και το βράδυ, θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδες, σε περιοχές της Μακεδονίας αλλά και της Ηπείρου. Στη Μακεδονία, θα επηρεαστούν κυρίως οι περιοχές που συνορεύουν με τα Σκόπια και τη Βουλγαρία. Κάποιες βροχές ίσως σημειωθούν και στα νησιά του βόρειου Ιονίου.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται : στη βόρεια Ελλάδα από 17-33, στη κεντρική Ελλάδα από 22-32, στη δυτική Ελλάδα από 19-31, στην ανατολική Ελλάδα από 20-33 και στη νότια Ελλάδα από 22-30. Σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές, η θερμοκρασία θα είναι κατά 2-3 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη.

Οι άνεμοι θα πνέουν : στη βόρεια Ελλάδα από βόρειες γενικά διευθύνσεις 3-4 μποφόρ, στη κεντρική Ελλάδα από βόρειες γενικά διευθύνσεις 3-4 μποφόρ, στη δυτική Ελλάδα από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις 3-4 μποφόρ, στην ανατολική Ελλάδα από βόρειες γενικά διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και στη νότια Ελλάδα από βόρειες, βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις 3-4 μποφόρ.

Ζεστές Πόλεις 23/6/13
36.4°C - Νέα Κίος
36.1°C - Άστρος
36°C - Φαρκαδόνα
36°C - Παλαμάς
35.9°C - Ριζοβούνι
35.6°C - Λιμάνι Πάτρας

Κρύες Πόλεις 23/6/13
10.8°C - Βουνό Όλυμπος
12.9°C - Καταφύγιο Αποστολίδης
13.8°C - Βουνό Βόρας
14°C - Βουνό Γκιώνα
14°C - Βουνό Παρνασσός
14.6°C - Βουνό Λευκά Όρη

Ενημέρωση μελών 22/6/13

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Αριθμός Απόφασης Εγγραφής 830/5.2.2004 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ
Σωκράτους 21 & Πλουτάρχου 6 – ΜΕΓΑΡΑ - Τ.Κ. 19100 - ΤΗΛ. – FAX.: 22960 29144
Μέλος Γ.Σ.Ε.Ε. – www.pospid.gr - e-mail: pospid@gmail.com

Αριθμ. Πρωτ.: 166                              Μέγαρα: 21/06/2013

ΕΠΕΙΓΟΝ
Προς:
 Αξιότιμο Γ.Γ. ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη
Κοιν.:
1) Αξιότιμο Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Νικόλαο Δένδια
 2) Αξιότιμο Αρχηγό Π.Σ. κ. Σωτήριο Γεωργακόπουλο

Αξιότιμε κ. Γενικέ,
Παρότι σας έχουμε ενημερώσει μήνες πριν και αρκετές φορές, ότι μπορεί να υπερβεί ο αριθμός τους 1.500 συναδέλφους, μας καθησυχάζατε ότι θα τους πάρουμε όλους κ.λ.π., κ.λ.π. Αυτό τελικά δεν έγινε. Αν τους παίρνατε έστω και 25/06-25/10 είναι 4 μήνες άρα μπορείτε άνετα να καλύψετε και όσους είναι άνω των 1.500 ατόμων. Γιατί δεν το κάνετε κ. Γενικέ;
Εν τέλει αποφασίζετε να απορροφήσετε 22 επιλαχόντες Π.Π.Υ. για να μειωθεί ο αριθμός των συμβασιούχων.
Αυτή την στιγμή βρίσκεται στην Γ.Γ. της Κυβέρνησης η έγκριση για την πρόσληψη των 22 συναδέλφων και το τηλέφωνο είναι 210.3385405.
Ο κωδικός πρόσληψης των 1.500 συναδέλφων είναι 69886 και το τηλέφωνο είναι 210.5279101 στο Εθνικό Τυπογραφείο.
Επίσης δεδομένου ότι στο παρελθόν ήσασταν πολιτικός προϊστάμενος στο Εθνικό Τυπογραφείο, προτίθεστε αξιότιμε κ. Γενικέ να κάνετε κανένα τηλέφωνο να βγει αριθμός ΦΕΚ ποιο γρήγορα ώστε να μη χάνουμε μέρες εργασίας ή έχετε σκοπό να προσλάβετε τους συνάδελφους τον άλλο μήνα αξιότιμε κ. Γενικέ;
Ευτυχώς κ. Υπουργέ, κ. Γενικέ, κ. Αρχηγέ που διαβεβαιώνατε ότι οι συνάδελφοι θα προσλαμβανόντουσαν 15/05 ή το αργότερο 01/06. Πάντως εδώ και τουλάχιστον 30 έτη είτε Δασαρχείο είτε σε Πυροσβεστική ποτέ άλλοτε μέχρι 23/06 η πολιτεία δεν είχε μείνει τέτοιο καιρό χωρίς συμβασιούχους πυροσβέστες. Μπράβο πρωτοπορία! - Ζήτω η τρόικα-

Με τιμή
για το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ομοσπονδίας

Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013

Όλοι το ίδιο καίγονται;


Μια είδηση που πέρασε στα ψιλά είναι η χθεσινή συνάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια με τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Γερμανίας και εντεταλμένο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Χανς Φούχτελ με θέμα τη συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς της πυρόσβεσης και του εθελοντισμού.

Η είδηση αυτή από μόνη της μπορεί να μην λέει πολλά. Αν όμως θυμηθούμε τις εδώ και ένα χρόνο δηλώσεις του υπουργού περί "ακριβής και πολύ επαγγελματικής πυροσβεστικής", τις προειδοποιήσεις ότι πλέον η πυροσβεστική δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα λόγω οικονομικής κρίσης και την επίκληση των εθελοντών σε συνδυασμό με το πρόσφατο σχέδιο νόμου που ανοίγει τον δρόμο σε δημοτικούς πυροσβεστικούς σταθμούς που μπορούν να στελεχώνονται από ιδιώτες, μπορούμε να καταλάβουμε ότι δεν είναι μια τόσα αθώα συνάντηση.

Ειδικά όταν από την πρώτη στιγμή ο Ν. Δένδιας εκθείαζε το μοντέλο εθελοντικής δασοπυρόσβεσης της Ελβετίας. Ο υπουργός όμως φαίνεται πως αγνοεί μια σημαντική λεπτομέρεια που επισημαίνουν οι Έλληνες πυροσβέστες: η Ελβετία και η Γερμανία δεν αντιμετωπίζουν τις δασικές φωτιές που έχουμε στον Νότο, οπότε το Βορειοευρωπαϊκό μοντέλο είναι αμφίβολο αν μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία σε εμάς. Και για να γίνουμε πιο σαφείς: τι λέτε να συμβεί αν φέρεις εθελοντή πυροσβέστη από Γερμανία σε θερμοκρασίες και συνθήκες που δεν έχει δει ούτε στον πιο τρελό του εφιάλτη;

Ε.Ζ.

(www.avgi.gr)

Που θα σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες σήμερα

Υψηλές αναμένεται να είναι σήμερα οι θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της δυτικής, βόρειας, κεντρικής και ανατολικής Ελλάδας.

Στη βόρεια Ελλάδα η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται τις θερμές ώρες της ημέρας από 34-36oC, στη δυτική Ελλάδα από 33-35oC, στη κεντρική Ελλάδα από 34-35oC και στην ανατολική Ελλάδα από 34-35oC.

Ίσως σε κάποιες ευπαθείς στη ζέστη περιοχές, τα θερμόμετρα να δείξουν για λίγη ώρα και 2 με 3 βαθμούς Κελσίου υψηλότερα. Με τη δύση του ήλιου, αναμένεται να επικρατεί περισσότερη δροσιά με την θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακή πτώση.

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Το Σάββατο 22 Ιουνίου, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα μας. Προς το απόγευμα κάποιες νεφώσεις στη δυτική και βόρεια Ελλάδα θα είναι κατά διαστήματα λίγο πιο αυξημένες.

Τα ξημερώματα και προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 23 Ιουνίου, προβλέπονται λίγες τοπικές βροχές μικρής έντασης και διάρκειας, σε περιοχές της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια της Κυριακής, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Από το απόγευμα, θα αρχίσουν και πάλι να πυκνώνουν κατά διαστήματα κάποιες νεφώσεις στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία.

Αργά το βράδυ της Κυριακής και προς τα ξημερώματα της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος 24 Ιουνίου, προβλέπονται κάποιες τοπικές βροχές αλλά και σποραδικές καταιγίδες, σε περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονία, της Θεσσαλίας και πιθανότατα και της δυτικής Στερεάς. Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σε όλη σχεδόν τη χώρα μας. Κάποιες νεφώσεις θα είναι πιο αυξημένες στη Μακεδονία τις μεσημεριανές και απογευματινές κυρίως ώρες, οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα δώσουν κάποιες τοπικές βροχές ή και σποραδικές καταιγίδες.

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

Σχετικά με την πρόσληψη των συμβασιούχων

Σχετικά με τη διαδικασία πρόσληψης των συμβασιούχων πυροσβεστών, η κατάσταση έχει ως εξής:

τα διαθέσιμα χρήματα επαρκουν για πρόσληψη 1500 ατόμων, όμως βεβαιώσεις από ιατρούς έχουν καταθέσει 1519 άτομα.

Κατατέθηκε σήμερα ΦΕΚ για την πρόσληψη 22 επιλαχόντων ΠΠΥ εξ εποχικών, ώστε οι εναπομείναντες 1497 συμβασιούχοι νσ προσληφθούν έπειτα.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΠΟΧΙΚΟΙ . . . .

 Φακελος “Εποχικοι” (5ετεις & Συμβασιουχοι)
Το Εγγραφο Απ 157 της Ομοσπονδιας που Θα αναλυσουμε και οι Εφευρεσεις προβληματων “εποχικων ”.. (Συμβασιουχων & Πενταετων)
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΦΩΤΙΖΟΥΝ
Aφου ετσι επιμενουν να μας αποκαλουν.!!!!
· ΕΡΩΤΗΜΑ 1
Ποια είναι η πηγη που “αναβλυζει ” προβληματα ???
αραγε Υπαρχουν ή είναι προς “εσωτερικην καταναλωσην” ??..

· ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ εγγραφου -157
Στη συνάντηση της ΠΟΠΥΣΥΠ με τον Υπουργό κ. Δένδια, αρχές του μήνα, του είπαμε αν θέλει η ηγεσία να προχωρήσει άμεσα σε μονιμοποίηση των Π.Π.Υ. όσων έχουν τα προσόντα όπως προβλέπει ο Ν.3938/11 και μονιμοποίηση σε προσωποπαγείς θέσεις στο Α.Π.Σ. άμεσα. Ο Υπουργός παρουσία του Γ.Γ., του κ. Περδίκη, κ. Τσίγκα, το απέρριψε κατηγορηματικά λέγοντας ότι επιθυμεί λύσει για όλους.
Αυτό είναι γνωστό και στο Α.Π.Σ. και τα συνδικαλιστικά όργανα των μονίμων, οπότε μυθιστορήματα για κατανάλωση του στυλ απορρόφηση 35, 40, 45 στο Π.Σ. σαν μόνιμους είναι απορριπτέο από τον κ. Δένδια!!!

Τώρα το τι θα ήθελε ο κ. Γ.Γ., ο κ. Αρχηγός και όλοι οι υπόλοιποι δεν έχει και πολύ σημασία.
Σημασία έχει τι προτίθεται να κάνει και αν κάνει ο κ. Υπουργός. Τα γράφουμε για να πάψουν οι σεναριολογίες.

ΕΡΩΤΗΜΑ 2
Τι γινεται με τους ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ??? Εγκαταλειφθηκαν ???

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ εγγραφου -157
Αν ήθελε να κάνει κάτι ο κ. Δένδιας, ο κ. Γεωργιάδης εδώ και ένα χρόνο θα το είχαν κάνει όπως κάνανε με το μεταναστευτικό, όπως πρόσφατα σε 15 μέρες πέρασαν σχετική απόφαση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων στην Αθήνα.
Από τις 15/02 είχε σταλεί από το Α.Π.Σ. στο ΠΡΟ.ΠΟ. το σχέδιο Π.Δ. για τους συμβασιούχους και στάλθηκε στο ΣτΕ στις 14/05 και ακόμα να ολοκληρωθεί σήμερα 16/06, 4 μήνες που ήταν στο ΠΡΟ.ΠΟ. και 1 μήνα στο ΣτΕ. Γιατί άραγε;
Γιατί τόσο απλά θέλανε να εργαστούν τα παιδιά 4, 4 ½ μήνες όπως πέρυσι.
Αν θέλουν θα το κάνουν κύριοι. Αν δεν θέλουν πρέπει να τους πιέσουμε. Ξεχνάμε με προσωρινή διοίκηση της ΠΟΣΠΥΔ, τότε στις 27/12/2002, ο κ. Τσερτικίδης, Υφυπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. επί ΠΑΣΟΚ τότε ζήτησε ομάδα εργασίας για να λύσει δήθεν τότε το πρόβλημα και η ομάδα εργασίας συστάθηκε τελικά το 2011, δηλ. κοντά 10 χρόνια μετά.
Όποιος δεν διδάσκεται από το παρελθόν, αναλώνεται στο παρόν και χάνει το μέλλον συνάδελφοι.

· ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ εγγραφου απ- 20 από ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ – ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛ. ΚΡΗΤΗΣ

Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ του κλάδου μας από την φυσική και πολιτική ηγεσία έφτασε σε σημείο που να προκαλεί δικαίως την αγανάκτηση μας. Αυτή την στιγμή το σημαντικότερο θέμα που μας απασχολεί είναι η πρόσληψη των συμβασιούχων Πυροσβεστών. Στο σημείο αυτό πρέπει να σας αναφέρουμε το ιστορικό ακριβώς όπως διαδραματίστηκε για να καταλάβετε την κοροϊδία, πέραν από αυτήν της πολιτικής ηγεσίας, και την κοροϊδία από την φυσική ηγεσία που κάθε χρόνο στηριζόταν σε εμάς για να βγάλει εις πέρας την αντιπυρική περίοδο. Η ίδιοι που μας έλεγαν ότι μας χρειάζονται με τις πράξεις και παραλήψεις τους μας δείχνουν ότι απλά δεν μας θέλουν στις τάξεις του Π.Σ .

· ΕΡΩΤΗΜΑ 3
Δηλητηριασμος του Ηθικου και της Προσωπικοτητας μας από ραδιο Αρβυλες, Παρεμβολες, (περι Καθαρσεως) αραγε καθαρση μονο από Πενταετεις «Εποχικους» ή ΟΛΟΙ από το 1980 και after ?!?!?

· ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ εγγραφου- 157
Την ΠΟΠΥΣΥΠ δεν την ενδιαφέρει να τρέχει, να γράφει υποθέσεις και εικασίες στο internet σεβόμενη τον αγώνα των συναδέλφων. Προσπαθεί να ολοκληρώνει κάτι και μετά να σας ενημερώνει σχετικά.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ Απ - 83
Όλοι γνωρίζουμε ότι η διαδικασία του έλεγχου έχει τελειώσει «και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του» όπως γνωρίζει ο εν λογω κύριος.
Η στάση του προαναφερόμενου – μετά και το τέλος της εκπομπής και στην συνέχεια της κουβέντας που είχε με τον πρόεδρο της ΠΟΠΥΣΥΠ, Παπαντωνη Κων/νο δείχνει εμπάθεια σε ένα κλάδο με μεγάλη ιστορία, με 22 νεκρούς, αμέτρητους, τραυματίες, με επαίνους όχι μόνο από πρόεδρους Δημοκρατίας, Πρωθυπουργούς, Δημάρχους κλπ, αλλά και που τον σέβεται όλος ο απλός κόσμος για όλα αυτά που τόσα χρόνια προσφέρει με αυταπάρνηση και μάλιστα με μισθό μικρότερο του 1/3 του δικού του.
Αλήθεια γιατί τόσο μένος κατά του θεσμού των πενταετών ;
Μήπως ενοχλεί το γεγονός ότι μέχρι χθες διορίζονταν μόνο όσοι είχαν «μπάρμπα στην Κορώνη» ;


Οσο για το κερασακι στην τουρτα,,ξερετε για ποιο λεω..
Τοοοοο Δόκιμοι εναντίον εποχικών πυροσβεστών
(που ΔΕΝ είναι ΔΟΚΙΜΟΙ)

· ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Αρθρου Ο »ΘΑΝΑΤΟΣ» ΣΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ; (ΔΌΚΙΜΟΙ ΕΝΑΝΤΊΟΝ ΕΠΟΧΙΚΏΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΏΝ)
Πως λοιπόν ακούστηκε σε αυτούς τους ανθρώπους η είδηση, ότι δόκιμοι Πυροσβέστες, νέα παιδιά, ζητούν να στηρίξουν τα όνειρά τους, επάνω σε εκείνους που χρόνια τώρα παλεύουν με την φωτιά, αλλά και τον αγώνα της προσωπικής τους επιβίωσης, με τον πενιχρό μισθό, που δεν τον λαμβάνουν όλο το χρόνο, παρά μόνο (οκτώ πριν) και πλέον πέντε μήνες ετησίως.
Θα κτίσουν την δική τους καριέρα στις στάχτες των άλλων;
Εκείνων που είναι συνάδελφοι,που τόσα χρόνια απασχολούνται με εκείνο που γνωρίζουν,αυτό που μπορούν και στους δόκιμους με την πείρα τους να διδάξουν.

Παράλληλα,ο απλός κόσμος,δεν μπορεί να μην σκεφτεί,απλοικά και αγνά,-δεν υπάρχει συμφέρον για να αλλοιώσει την κρίση του.-
Να σκεφτεί αν και κατά πόσον είναι άξιοι να φέρουν τον τίτλο του Πυροσβέστη, νέα παιδιά που έχουν όλη την ζωή μπροστά τους, που είναι το μέλλον μας, όταν σκέφτονται και ενεργούν ΄έτσι,όταν τώρα, στο ξεκίνημα,δεν σέβονται εκείνους που ζητούν να διαδεχθούν !
Και…μεταξύ μας, συμφωνώ κι εγώ
.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι ν’αγωνιστεί κανείς και να διεκδικήσει τα αυτονόητα,το δίκαιο,ότι θεωρεί δίκαιο…
Η διαφορά, βρίσκεται στον τρόπο που θα το διεκδικήσει και αυτή είναι εκείνη που τον χαρακτηρίζει!
Και υπάρχουν επίσης αρκετοί τρόποι να διεκδικήσει το δίκαιό του και τα νόμιμα, απλώνοντας το χέρι και στον συνάδελφο, που έχει και αυτός τα δικά του δίκαια να διεκδικήσει…

Πόσο μάλλον,όταν αυτά τα δίκαια,είναι ποτισμένα με ιδρώτα και ψυχές συναδέλφων που "χάθηκαν" εν ώρα καθήκοντος.


Η χωρα αρχισε να εχει Πυρκαγιες ο Πλουτος – Οικονομια πληγεται για άλλη μια φορα και το προβλημα μας είναι οι «ΕΠΟΧΙΚΟΙ» Πενταετεις και Συμβασιουχοι, (οι 600 Ιδιωτες περασαν από ΑΣΕΠ, λενε, εμεις μαλλον τοσο καιρο με χιλιαδες Ιατρικες Εξετασεις και 100 Ελεγχους, περασαμε ΙΛΑΡΑ φαινεται και όχι ΑΣΕΠ)….
Και κάθε μερα λεει ο καθενας ότι Θελει αδιαφορωντας για την εργασια και το ΗΘΙΚΟ που πρεπει να είναι ΑΚΜΑΙΟ και μετα ο καθενας από εμας παει στην ΜΑΝΑ – ΠΑΙΔΙ – ΓΥΝΑΙΚΑ και τον ΡΩΤΟΥΝ…

ΤΙ ειπαν παλι ΣΗΜΕΡΑ και εισαι ετσι ????????

ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ…

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ «ΕΠΟΧΙΚΟΙ»….

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

Ύποπτες πυρκαγιές φέρνουν στην Ηλεία την ΕΥΠ

Οι Αρχές θέλουν να προλάβουν ανάλογα κρούσματα εμπρησμών με αυτά που παρατηρήθηκαν πέρυσι.

Οι φωτιές που ξέσπασαν στη διάρκεια της πρώτης θερμής εισβολής στην Ηλεία χθες το μεσημέρι, σήμαναν συναγερμό στο Πυροσβεστικό Σώμα. Το Ανακριτικό Τμήμα από το Αρχηγείο θα βρεθεί από σήμερα στην Ηλεία μαζί με την ΕΥΠ προκειμένου να ερευνήσουν τις χθεσινές πυρκαγιές και να αναζητήσουν τους δράστες. Γιατί τα 76 στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης που έγιναν στάχτη σε μια «ύποπτη» περιοχή κίνησε ακόμα περισσότερες υποψίες.


Έρχεται η ΕΥΠ
Οι Αρχές θέλουν να προλάβουν ανάλογα κρούσματα εμπρησμών με αυτά που παρατηρήθηκαν πέρυσι αλλά και άλλες χρονιές στην Ηλεία, όπου μέσα σε μια ημέρα ή διαδοχικές ημέρες ξεσπούσαν πυρκαγιές στις ίδιες περιοχής προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις. Έτσι μετά τις τέσσερις πυρκαγιές που ξέσπασαν σε περίπου τέσσερις ώρες σε μια περιοχή ακτίνας όχι μεγαλύτερης των πέντε χιλιομέτρων, υπήρξε κινητοποίηση όχι μόνο για την κατάσβεσή τους αλλά και για να αναζητηθούν οι δράστες ή ακόμα και να σταλεί ένα μήνυμα προς κάθε επίδοξο εμπρηστή.

Έτσι αναμένεται όπως προαναφέραμε σήμερα να φτάσει στην Ηλεία, κλιμάκιο στελεχών του Ανακριτικού του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΥΠ, για να συνεργαστούν και πάλι αναζητώντας εκείνα τα άτομα που φαίνεται πως και φέτος έχουν θέσει ως στόχο να κάψουν την Ηλεία ή καλύτερα ότι έχει απομείνει από αυτή σε δασικές εκτάσεις.

Οι πυρκαγιές
Η πρώτη από τις πυρκαγιές ξέσπασε χθες λίγο πριν από τις δώδεκα το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή στα Κονιδέϊκά της Αμαλιάδας κοντά στο σκουπιδότοπο σε αμπέλια και λιοστάσια. Εκεί έγιναν στάχτη περί τα είκοσι στρέμματα αγροτικής έκτασης και ένα στρέμμα δασικής. Από εκεί εκτιμάται πως λίγο αργότερα ξεκίνησε και η δεύτερη πυρκαγιά σε πλαγιά στο Φραγκαπήδημα σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το γνωστό μοναστήρι της περιοχής. Οι ισχυροί άνεμοι δυσχέραιναν το έργο των πυροσβεστών που προσπαθούσαν απέναντι στις φλόγες που ξεπερνούσαν τα είκοσι μέτρα καίγοντας ένα τμήμα πευκοδάσους, σε μια περιοχή που είχε καεί και στο παρελθόν.

Είκοσι στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη, ενώ οι ισχυροί άνεμοι πολλές φορές παρέσυραν τις φλόγες και σε άλλα σημεία που ευτυχώς πρόλαβαν οι πυροσβέστες. Σημαντικό ήταν το έργο των πυροσβεστικών αεροσκαφών που με συνεχείς ρίψεις βοήθησαν να υποχωρήσουν οι φλόγες. Την ίδια ώρα φλόγες ξεπηδούσαν και πάλι στα Κονιδέϊκά κοντά στο σκουπιδότοπο, κάνοντας τις δυνάμεις να διασπαστούν σε άλλο ένα μέτωπο έστω και για λίγο.

Την ώρα που κάποιες από τις δυνάμεις αποχωρούσαν από το μέτωπο στο Φραγκαπήδημα, οι εθελοντές του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου, αντίκριζαν μια ακόμα φωτιά στο ξεκίνημά της. Πυκνοί καπνοί ξεπηδούσαν μέσα από μια έκταση με ευκαλύπτους και πολύ γρήγορα εμφανίστηκαν στο Μεσολογγάκι δύο μέτωπα πυρκαγιάς σε απόσταση περίπου 500 μέτρων. Οι άνεμοι βοήθησαν να επεκταθούν οι φλόγες και η φωτιά να λάβει διαστάσεις. Μάλιστα προς στιγμήν απείλησε και τις εγκαταστάσεις των παλιών σφαγείων της περιοχής, αλλά οι πυροσβέστες γλίτωσαν τα χειρότερα. Στις δύο αυτές πυρκαγιές στο Μεσολογγάκι, εκτιμάται ότι έγιναν στάχτη 32 στρέμματα αγροτικών και δύο στρέμματα δασικών εκτάσεων.

Ο τραυματισμός ενός πυροσβέστη από πεζοπόρο τμήμα της 6ης ΕΜΑΚ ήταν μια άτυχη στιγμή. Ο πυροσβέστης στην προσπάθεια της κατάσβεσης υπέστη μικρά ελαφρά εγκαύματα και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Πύργου για την παροχή πρώτων βοηθειών. Στο έργο της κατάσβεσης και στις τέσσερις πυρκαγιές συμμετείχαν δυνάμεις από όλη την Ηλεία και από την Αχαΐα. Στα Κονιδέϊκά και το Φραγκαπήδημα 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα και τα δύο Canadair, ενώ στο Μεσολογγάκι 12 οχήματα τρία του δήμου Πύργου, ένα του Κυνηγετικού Συλλόγου και 25 πυροσβέστες.

Η απουσία των PZL
Ιδιαίτερη μνεία στις χθεσινές πυρκαγιές πρέπει να γίνει στην έλλειψη των PZL. Η καθυστέρηση των Canadair που έχουν μεγάλο χρόνο αναμονής έως ότου λάβουν εντολή να «σηκωθούν» φανέρωσε το λάθος της Ηγεσίας να μην στείλει φέτος τα PZL στην Ηλεία. Από τη μια η πρόληψη με περιπολίες από αέρος, από την άλλη το πλεονέκτημα της γρήγορης προσβολής μιας πυρκαγιάς στο ξεκίνημά της, ο νομός χάνει «όπλα» στον τομέα της δασοπυρόσβεσης.

(www.thebest.gr)

ο θανατος σου η ζωή μου.....

<< Ο Πυροσβέστης,βρίσκεται ψηλά στα μάτια του απλού εκείνου κόσμου,στον οποίο σε κάθε συμβάν,δίνει τις…»εξετάσεις» του και τις περνάει, επιτυχώς για τον κόσμο.
Όχι όμως και κατά την την προσωπική του εκτίμηση,αφού πάντα στοχεύει στο καλύτερο…

Δεν τον θεωρούν και δεν είναι ένας απλός εργαζόμενος,αλλά ο πυροσβέστης,- δεν αναφέρουν καν τη λέξη…άνθρωπος, αλλά με έμφαση, ο Πυροσβέστης!
Και αυτό,έχει να κάνει με το γεγονός,ότι τον θεωρούν ήρωα,υπεράνθρωπο,ατρόμητο…
Και ανάμεσα σε όλα χαρακτηρίζουν τον Πυροσβέστη στη συνείδηση τους,ξεχωρίζει το ήθος τους,η αγάπη για τον συνάνθρωπο!

Πως λοιπόν ακούστηκε σε αυτούς τους ανθρώπους η είδηση,ότι δόκιμοι Πυροσβέστες,νέα παιδιά,ζητούν να στηρίξουν τα όνειρά τους,επάνω σε εκείνους που χρόνια τώρα παλεύουν με την φωτιά,αλλά και τον αγώνα της προσωπικής τους επιβίωσης,με τον πενιχρό μισθό,που δεν τον λαμβάνουν όλο το χρόνο,παρά μόνο (οκτώ πριν)και πλέον πέντε μήνες ετησίως.

Θα κτίσουν την δική τους καριέρα στις στάχτες των άλλων;Εκείνων που είναι συνάδελφοι,που τόσα χρόνια απασχολούνται με εκείνο που γνωρίζουν,αυτό που μπορούν και στους δόκιμους με την πείρα τους να διδάξουν.

Γιατί μην υποτιμάτε την πείρα,που δίχως αυτήν η θεωρεία δεν έχει αξία,τουλάχιστον όχι σε βαθμό επάρκειας.
Εκεί,έξω στον πόλεμο,μέσα από την εμπειρία αποκτιέται η γνώση και σε αυτόν τον πόλεμο,δεν περισσεύει κανείς!
Ολοι χρειάζονται και ποτέ δεν είναι αρκετοί.

Παράλληλα,ο απλός κόσμος,δεν μπορεί να μην σκεφτεί,απλοικά και αγνά,-δεν υπάρχει συμφέρον για να αλλοιώσει την κρίση του.-
Να σκεφτεί αν και κατά πόσον είναι άξιοι να φέρουν τον τίτλο του Πυροσβέστη,νέα παιδιά που έχουν όλη την ζωή μπροστά τους,που είναι το μέλλον μας,όταν σκέφτονται και ενεργούν ΄έτσι,όταν τώρα,στο ξεκίνημα,δεν σέβονται εκείνους που ζητούν να διαδεχθούν!

Και…μεταξύ μας,συμφωνώ κι εγώ.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι ν’αγωνιστεί κανείς και να διεκδικήσει τα αυτονόητα,το δίκαιο,ότι θεωρεί δίκαιο…
Η διαφορά,βρίσκεται στον τρόπο που θα το διεκδικήσει και αυτή είναι εκείνη που τον χαρακτηρίζει!

Και υπάρχουν επίσης αρκετοί τρόποι να διεκδικήσει τις το δίκαιό του και τα νόμιμα,απλώνοντας το χέρι και στον συνάδελφο,που έχει και αυτός τα δικά του δίκαια να διεκδικήσει…
 Πόσο μάλλον,όταν αυτά τα δίκαια,είναι ποτισμένα με ιδρώτα και ψυχές συναδέλφων που »χάθηκαν» εν ώρα καθήκοντος
.>>


υπογράφει
Νικόλ Βασιλοπούλου
(ihuman.gr)

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ απο το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΤ. ΚΡΗΤΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ – ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛ. ΚΡΗΤΗΣ Ηράκλειο 18/6/13

Αρ. πρωτ 20


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ του κλάδου μας από την φυσική και πολιτική ηγεσία έφτασε σε σημείο που να προκαλεί δικαίως την αγανάκτηση μας. Αυτή την στιγμή το σημαντικότερο θέμα που μας απασχολεί είναι η πρόσληψη των συμβασιούχων Πυροσβεστών. Στο σημείο αυτό πρέπει να σας αναφέρουμε το ιστορικό ακριβώς όπως διαδραματίστηκε για να καταλάβετε την κοροϊδία, πέραν από αυτήν της πολιτικής ηγεσίας, και την κοροϊδία από την φυσική ηγεσία που κάθε χρόνο στηριζόταν σε εμάς για να βγάλει εις πέρας την αντιπυρική περίοδο. Η ίδιοι που μας έλεγαν ότι μας χρειάζονται με τις πράξεις και παραλήψεις τους μας δείχνουν ότι απλά δεν μας θέλουν στις τάξεις του Π.Σ .

Ας τα πάρουμε λίγο από την αρχή. Το Α.Π.Σ με έγγραφό του στις 10/01/2013 ζητάει την έγκριση και την έκδοση Π.Υ.Σ (33/2006) για την πρόσληψη 1500 συμβασιούχων για σύμβαση έως 5 μήνες. Εδώ θα γίνει η πρώτη παρατήρηση : γιατί 1500 άτομα εφόσον γνώριζε το Α.Π.Σ ότι απολυθήκαμε 1710; Αφαιρώντας τα 131 άτομα που έγιναν τον Δεκέμβριο του 2012 Π.Π.Υ ο αριθμός ήταν 1579.Το Α.Π.Σ και τα στελέχη του δεν το ήξεραν αυτό; Σας πληροφορούμε ότι το ήξεραν, όπως επίσης ήξεραν ότι τρόπος να κοπούν άτομα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Κανείς απλά δεν ασχολήθηκε γιατί απλά κανείς δεν πίστευε ότι θα ξαναπάμε για δουλειά. Παρά ταύτα και έπειτα από πολλές πιέσεις και πάρα πολλά ψέματα για την τύχη του φακέλου μας, η Π.Υ.Σ υπεγράφη 17/05/2013 προσπερνώντας έτσι ένα τεράστιο σκόπελο που δεν ήταν άλλος από το ότι υπηρεσιακή παράγοντες του Γ.Λ.Κ είχαν υπογράψει εισήγηση για 4 μήνες απασχόλησης. Αυτό άλλαξε και έγινε 5 μήνες. Και προσέξτε από το Α.Π.Σ μας καθησύχαζαν ότι αρκεί η Π.Υ.Σ για να μας προσλάβουν. Αλλεπάλληλες ερωτήσεις για το Π.Δ έγιναν και οι απαντήσεις κοινές : ΜΕ ΤΗΝ Π.Υ.Σ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΜΕ. ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. Έρχεται ο Κ Αρχηγός στην Κρήτη εν όψει της αντιπυρικής αρχές Μαΐου και δημόσια και χωρίς φειδώ παρουσία συναδέλφων μας ανακοινώνει ότι 15 ΜΑΙΟΥ παρακαλώ θα εργαζόμαστε. Δεν χρειάζεται να σας πούμε πολλά, μόνο η ημερομηνία της Π.Υ.Σ μαρτυρά.

Σημείο δεύτερο : Τροποποίηση Π.Δ. Εδώ πλέον η κοροϊδία φτάνει σε βαθμό που είναι πλέον όχι απλά ενοχλητική. Η τροποποίηση του Π.Δ φτάνει στο ΣΤΕ 14/05/2013 και χρεώνεται σε εισηγητή. Παίρνει αριθμό πρωτοκόλλου και βάζουν μία τυπική ημερομηνία συζήτησης. Δεν προχωράει τίποτα όμως και πηγαίνουν στον εισηγητή ο πρόεδρος του Σωματείου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Παπαναστασίου Γιάννης και γραμματέας Σωματείου Ανατολικής Κρήτης Κυριακάκης Μάριος. Μία κουβέντα είναι αρκετή. Δεν στέλνουν Π.Δ 14/5 και θέλουν να κάνουν πρόσληψη 1/6. Υποθέσεις ο εισηγητής χωρία απόφαση από τον Φεβρουάριο και εισηγητής για τα Π.Δ του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ». Και το ερώτημα είναι ένα : αφού από τον Ιανουάριο το Π.Δ ήταν έτοιμο γιατί δεν έφυγε μαζί με την Π.Υ.Σ πιο νωρίς; Απάντηση καμία και ενδεικτική της σκόπιμης κωλυσιεργίας. Τελειώνει και από εκεί και σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα υπογράφεται και πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από εκεί στο Εθνικό τυπογραφείο. Ενημερώνεται το Α.Π.Σ και βγάζει διαταγή για τις ιατρικές εξετάσεις. Και εδώ αρχίζει ο Γολγοθάς από την αρχή. Με ¨έκπληξη¨ ο αριθμός είναι παραπάνω από 1500 άτομα. Και τι κάνουμε τώρα; Σύσκεψη και ο αριθμός δεν μπορεί να υπερβεί τα 1500. Λύση; Ενημερώνονται 22 επιλαχόντες 17/6/2013 απόγευμα ότι θα προσληφθούν ως Π.Π.Υ και μας ενημερώνουν ότι τώρα το πρόβλημα λύθηκε και επίσης ζητάνε επιβεβαίωση αριθμού ατόμων από τις Περιφερειακές Διοικήσεις. Τηλέφωνα και ξανά τηλέφωνα και η ίδια απάντηση: Θα βγει η διαταγή, είστε λιγότεροι. ΞΑΝΑ ΚΟΡΟΙΔΙΑ. Καμία διαταγή και καμία ενημέρωση επίσημη από το Α.Π.Σ, που η μια να μην αντικρούει την άλλη. Έως τώρα 18/06/2013 ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ δεν μας έχει πει τι πραγματικά συμβαίνει. Και έρχεται το αποκορύφωμα σήμερα το μεσημέρι, σε ανύποπτο χρόνο και βγαίνει στο εικονικό δίκτυο της υπηρεσίας PSNET, άκουσον άκουσον η διαταγή για την εκπαίδευση των προσλαμβανόμενων συμβασιούχων πυροσβεστών. Βγήκε διαταγή να εκπαιδευτούν 1500 μη προσληφθέντες. Παρόλα αυτά διαφαίνεται ότι μάλλον η επόμενη διαταγή θα λέει για την πρόσληψη μας και σε συνδυασμό με την κοινοποίηση του υπ.αρθμ. 109 Π.Δ θεωρήσαμε ότι θα τελειώσει το θέμα μας. Και όμως ως διά μαγείας μετά από λίγο ¨εξαφανίζεται¨ η διαταγή. Τα συμπεράσματα δικά σας συνάδελφοι.

Ερωτούμαι τον Κ. Αρχηγό και τους επιτελείς του, μετά από όλοι αυτήν την κοροϊδία γιατί δεν βγαίνει μία επίσημη ενημέρωση προς της 1500 ψυχές και να λέει αυτό που πραγματικά συμβαίνει και κολλάει η πρόσληψη μας; Κύριε Αρχηγέ ξέρουμε τι μας περιμένει. Μαζί με τους 3400 συναδέλφους μας Π.Π.Υ από το 1998 όλοι μαζί συμβάλαμε τα μέγιστα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών κάθε καλοκαίρι. Στις συσκέψεις για την αντιπυρική ζητάτε από τους πυροσβέστες αυταπάρνηση για να βγάλουν πέρα ένα δύσκολο καλοκαίρι. Μέσα σε αυτούς θα προστεθούν και οι συμβασιούχοι, όταν προσληφθούν. Αλήθεια με την ψυχολογία θα πέσουν στην μάχη και αυτοί; Κύριε Αρχηγέ δεν μιλάμε για αριθμούς και νούμερα, μιλάμε για 1500 οικογένειες. Αντιμετωπίζονται απάνθρωπα και άδικα. Ας ενημερωθούν πλέον επίσημα τι σκοπεύετε να κάνατε. Το σώμα τους χρειάζεται και εσείς πρώτος έχετε πει ότι τις φωτιές τις σβήνουν τα χέρια. Επιτέλους ας κάνετε πράξη τα λόγια και επιτέλους δώστε τέλος σε αυτό τον ΕΜΠΑΙΓΜΟ. 18/06/2013 και ακόμα να προσληφθούν οι 1500 συμβασιούχοι και με λύπη μας βλέπουμε ότι λάθη και παραλείψεις από το Α.Π.Σ μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Οι οικογένεια μας για τόσα χρόνια είναι και το Π.Σ και αυτό αντί να επιβραβεύει για τον αγώνα τόσον χρόνων, μας τιμωρεί με τον χειρότερο τρόπο. Μας απαξιώνει.


Από τη Διοίκηση

  Ο Πρόεδρος                                          Ο Γ. Γραμματέας  Ανδρεαδάκης Βασίλης                        Κυριακάκης Μάριος

Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι δόκιμοι πυροσβέστες

Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι δόκιμοι πυροσβέστεςΚατά των εποχικών πυροσβεστών, που επαναπροσλήφθηκαν για πέντε μήνες, σύμφωνα με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο κρίθηκε νόμιμο από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στρέφονται οι δόκιμοι πυροσβέστες, που είχαν επιτύχει στον διαγωνισμό του 2011. (725)

Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν 324 από 725 δόκιμους πυροσβέστες, που έχουν πετύχει στον διαγωνισμό του 2011 και ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η από 11.6.2013 απόφαση του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, με την οποία παρατάθηκε η σύμβαση των 1.578 εποχικών πυροσβεστών για το 2013.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα το ΣτΕ έκρινε νόμιμο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την επαναπρόσληψη των 1.578 εποχικών πυροσβεστών από τον πίνακα των επιτυχόντων του 2003. Όμως το σχετικό ΠΔ, όπως αναφέρεται στην προσφυγή, δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).

Οι 324 δόκιμοι πυροσβέστες αναφέρουν ότι πέτυχαν στο διαγωνισμό του 2011 και ο πίνακας επιτυχόντων έχει ισχύ για δύο χρόνια από τη δημοσίευσή του.

Οι δόκιμοι πυροσβέστες στρέφονται κατά των υπουργών Δημόσιας Τάξης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών και υπογραμμίζουν ότι η απόφαση του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος για την επαναπρόσληψη των εποχικών πυροσβεστών είναι ανυπόστατη, καθώς στηρίζεται σε Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο δεν έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.

Ακόμη, σημειώνουν οι δόκιμοι πυροσβέστες ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές της ισότητας, της χρηστής διοίκησης και της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του διοικούμενου, καθώς και της αναλογικότητας, όπως επίσης παραβιάζονται οι διατάξεις του συνταγματικού χάρτη που καθιερώνουν το δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας (άρθρο 5), ενώ ακόμη αντιβαίνει σε κάθε έννοια αξιοκρατίας, χρηστής δράσης της Διοίκησης και ασφάλειας δικαίου.

(www.enikos.gr)

ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ...... ΟΡΙΣΤΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ Ε ??????????   ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ....

ΠΟΠΥΣΥΠ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ [ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΙ Ν' ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ]  ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ....

Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΙΝΑΙ    Α Ν Υ Π Ο Σ Τ Α Τ Η  ΛΕΝΕ  !!! 

Αλλο ένα έγγραφο...

<<Συνάδελφοι σας υποσχεθήκαμε ότι θα αγωνιστούμε για την εργασιακή αποκατάσταση των επιλαχόντων Πενταετών Πυροσβεστών .
Μετά από αρκετό καιρό και από απαντήσεις του Υπουργείου που συνεχώς θόλωναν τα νερά και απογοήτευαν τους συναδέλφους καταφέραμε επιτέλους να πείσουμε το επίσημο τμήμα να ερμηνέψει τον νόμο κατά τον σωστό τρόπο.
Έτσι πλέων οι κυρωμένοι πίνακες ισχύουν για 3 χρόνια. Δεν δίνατε αυτά τα 3 χρόνια να βγει άλλος διαγωνισμός για Πενταετείς .
 Τέλος θα προσληφθούν εφόσον κριθεί απαραίτητο σύμφωνα με το 50% τον οργανικών κενών των μονίμων
.>>

ΑΦΟΥ ΠΕΙΣΑΤΕ "ΠΑΛΙ" ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΜΗΜΑ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΨΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ....ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ? ? ? ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΣΩΣΤΑ...... παρακαλώ για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά. ευχαριστώ.

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

Σύμφωνα με διαταγή του ΑΠΣ σχετικά με το ωράριο εργασίας των ΠΠΥ έχουμε τα παρακάτω:

Οι ΠΠΥ δεν προβλέπετε να εργάζονται πάνω από 37,5 ώρες εβδομαδιαίος σε καμία περίπτωση βάση της υπ. Αρ.17850οικ. Φ. 105.6 11 Απριλίου 2012 διαταγής του ΑΠΣ. Η διαταγή αυτή συνεχίζει και λέει ότι οι Διοικητές να την εφαρμόζουν πιστά. (Θα το δούμε αυτό)

Συνεχίζοντας και βάση της διαταγής 31591 30 -5-2013 του ΑΠΣ οι ΠΠΥ δεν θα εργάζονται πέραν του Ωραρίου τους καθώς δεν δικαιούνται ανάλογες αναπαύσεις όπως το μόνιμο προσωπικό .

Κατ εξαίρεση και όταν το συμβάν δεν θεωρείτε εκτός έδρας ( δηλ μεγαλύτερο των 40 χλμ από την Υπηρεσία ή πέραν της 12ης νυκτερινής ώρας ) μπορούν να εργαστούν πέραν του προγραμματισμένου ωραρίου τους και να αποζημιωθούν από τις ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΩΡΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ 11 ΩΡΕΣ ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2013.
ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΑΚΟΜΗ.


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΕ.

Και το ξαναλέω το ωράριο εργασίας είναι 07:30-22:00 για 15ωρο και 07:30-14:00. 14:00-22:00 για 7,5ωρο αυτό ισχύει μέχρι να εγκριθούν τα εκτός έδρας και αν εγκριθούν……


Οι συνάδελφοι ΠΠΥ βάση του Ν. 3938 κατά την διάρκεια της αντιπυρικής (θερινούς μήνες ) δικαιούνται να χορηγηθούν άδεια όσες μέρες παίρνει και ο κάθε μόνιμος Πυροσβέστης στην Υπηρεσία που εργάζονται. (Π.χ 6 μέρες ο μόνιμος για καλοκαίρι 6 και ο 5ετης )

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΕ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΤΕ ΑΝΑ ΒΑΡΔΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ .
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΠΟΥ…….

(http://forestfirefightersgreece.blogspot.gr/)

ΦΕΚ 144 - 14/6/2013 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΡ.ΚΡΗΤΗΣΔευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Αριθμός Απόφασης Εγγραφής 830/5.2.2004 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ
Σωκράτους 21 & Πλουτάρχου 6 – ΜΕΓΑΡΑ - Τ.Κ. 19100 - ΤΗΛ. – FAX.: 22960 29144
Μέλος Γ.Σ.Ε.Ε. – www.pospid.gr - e-mail: pospid@gmail.com

Αριθμ. Πρωτ.: 156                                     Μέγαρα: 17/06/2013


Προς:
Αξιότιμο κ. Στεφ. Σπανέα


Κοιν.:
 1) Αξιότιμο Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Νικόλαο Δένδια
 2) Αξιότιμο Γ.Γ. ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη
 3) Αξιότιμο Αρχηγό Π.Σ. κ. Σωτήριο Γεωργακόπουλο

Αξιότιμε κ. Σπανέα,

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά με τους Π.Π.Υ. τα παρακάτω.

1) Το χρονοεπίδομα για το έτος 2012 και αν όχι, πότε θα δοθεί;

2) Πότε θα δοθούν τα εκτός έδρας Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2012;

3) Ποιες οι ενέργειες του Α.Π.Σ. για την χορήγηση των 150 € στους Π.Π.Υ.;

4) Τι θα κάνετε με τις αργίες του 2013 που δεν έχουν υπολογιστεί στις 37,5 ώρες εβδομαδιαίως και τις έχουν εργαστεί;

5) Δεν έχουμε λάβει απάντηση σχετικά με την εισαγγελική εντολή για θέματα που μας αφορούν.

6) Προτίθεστε να εφαρμόσετε το Άρθρο 23, παράγρ. 5 του Κ.Ε.Υ.ΠΣ. για τους Π.Π.Υ.;

Παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες και ενημέρωσή μας.

Με τιμή
για το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ομοσπονδίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝΜετά τις επιστολές διαμαρτυρίας της ΠΟΠΥΣΥΠ πραγματοποιήθηκαν μέσα στην εβδομάδα συναντήσεις της ΠΟΠΥΣΥΠ με τον Αρχηγό Π.Σ. κ. Σωτ. Γεωργακόπουλο, τον Επιτελάρχη κ. Αφάλη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Α.Π.Σ.
Θίξαμε το θέμα της κάλυψης των συμβασιούχων που υπερβαίνουν τα 1.500 άτομα. Παράλληλα υπήρξε επικοινωνία και με το γραφείο του κ. Υπουργού και αναμένονται εξελίξεις σχετικά με τα ερωτήματα του υπ’ αρίθμ. 151/11.06.2013 εγγράφου της ΠΟΠΥΣΥΠ.

Τα πράγματα έχουν ως εξής:
1) Το υπ’ αριθμ. 1577 Φ 201.32/10.01.2013 έγγραφο του Α.Π.Σ. που εκκρεμούσε για τους επιλαχόντες (για 5 άτομα) με προσωπική παρέμβαση του Υφυπουργού κ. Βουλουδάκη και του επιτελείου του στις 25/04 και 30/05 με το Προεδρείο της ΠΟΠΥΣΥΠ παρουσία και συμβασιούχων ήρθε η απάντηση στο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών με αριθμό ΔΙΙΠ/ΦΕΠ 13/371/970/11.06.2013.
Την Παρασκευή το απόγευμα το Α.Π.Σ. καταμέτρησε τις αιτήσεις των συμβασιούχων για προσλήψεις που υπερβαίνει κατά περίπου 20 άτομα, δηλ. περίπου 1.520.
Δεν προσμετρούνται όμως οι παραιτήσεις των συμβασιούχων το 2012 οι οποίες είναι μαζί με τους Ι, περίπου τα 45 άτομα, δηλ. έχουμε υπέρβαση κατά 65 άτομα (οι αριθμοί παρουσιάζουν μια μικρή παρέκκλιση γιατί είναι ασαφείς ποιοι είχαν παραιτηθεί λόγω Ι και ποιοι όχι). Οι πιστώσεις είναι για 1.500.

Εξετάζεται η δυνατότητα εάν τελικά συμφωνήσει η πολιτική και φυσική ηγεσία να καλύψει τις θέσεις των περίπου 22-23 ατόμων Π.Π.Υ. που έχουν απεβιώσει, παραιτηθεί από τα δεδομένα των επιλαχόντων, δεδομένου ότι υπάρχουν χρήματα για να καλυφθούν οι θέσεις των 4.000 Π.Π.Υ.
Το Υπουργείο Εσωτερικών δίνει το Ο.Κ. για τα 5 άτομα που είχαν παραιτηθεί στη σχολή και όχι για τα υπόλοιπα 18 άτομα. Αναμένεται θετική έκβαση.
2) Σχετικά με το σχέδιο Π.Δ. για τις άδειες των μονίμων, το έχει χρεωθεί η κ. Παπαδοπούλου από το ΣτΕ και γίνονται οι σχετικές ενέργειες.
3) Για την άδεια των 45 ημερών και τα ρεπό των Π.Π.Υ. και τα ρεπό για τις αργίες Καθαράς Δευτέρας, Αγ. Πνεύματος, 25ης Μαρτίου, είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Α.Π.Σ. στις 15/06 και αναμένουμε τις σχετικές απαντήσεις.
4) Σχετικά με τα Μ.Α.Π.:
Εκκρεμούν 2.200 ζευγάρια άρβυλα στο ΥΠ.ΑΝ. ότι εντός του 2013 αναμένεται διαγωνισμός (χωρίς να σημαίνει ότι θα τα πάρουμε το 2013)!!
Ομοίως και για 10.000 είδη ατομικού εξοπλισμού που εκτιμάται να πραγματοποιηθεί έως τον 10/2013.
Ομοίως και για 6.000 σετ στολών.
Ομοίως και για 2.500 κράνη ασφαλείας.
Ομοίως και για 700 κράνη συμβασιούχων πυροσβεστών και παραδίδονται και 2.000 μπουφάν συμβασιούχων πυροσβεστών.
Εκκρεμεί και η διακήρυξη 119/2008.
 Το τοπίο είναι θολό σχετικά με τα Μ.Α.Π. Είμαστε σε συνεννόηση με το αρμόδιο τμήμα στο Α.Π.Σ. ώστε να πιέσουμε το ΥΠ.ΑΝ. Θα ενημερωθείτε ποιο συγκεκριμένα όταν θα έχουμε τις απαντήσεις.
Σχετικές πληροφορίες με το πρόγραμμα προμηθειών 2013 υπάρχουν και στο υπ’ αριθμ. ΠΙ/510/12.04.2013 έγγραφο του ΥΠ.ΑΝ. που είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο.
 5) Σχετικά με την κινητή τηλεφωνία θα αρχίσουν οι διαδικασίες και θα υπάρξουν πάγια (υπάρχει η απάντηση σε σχετικό έγγραφο του Α.Π.Σ. σε απάντηση της ΠΟΠΥΣΥΠ). [ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ].

Στη συνάντηση της ΠΟΠΥΣΥΠ με τον Υπουργό κ. Δένδια, αρχές του μήνα, του είπαμε αν θέλει η ηγεσία να προχωρήσει άμεσα σε μονιμοποίηση των Π.Π.Υ. όσων έχουν τα προσόντα όπως προβλέπει ο Ν.3938/11 και μονιμοποίηση σε προσωποπαγείς θέσεις στο Α.Π.Σ. άμεσα. Ο Υπουργός παρουσία του Γ.Γ., του κ. Περδίκη, κ. Τσίγκα, το απέρριψε κατηγορηματικά λέγοντας ότι επιθυμεί λύσει για όλους.

Αυτό είναι γνωστό και στο Α.Π.Σ. και τα συνδικαλιστικά όργανα των μονίμων, οπότε μυθιστορήματα για κατανάλωση του στυλ απορρόφηση 35, 40, 45 στο Π.Σ. σαν μόνιμους είναι απορριπτέο από τον κ. Δένδια!!!

Τώρα το τι θα ήθελε ο κ. Γ.Γ., ο κ. Αρχηγός και όλοι οι υπόλοιποι δεν έχει και πολύ σημασία.
Σημασία έχει τι προτίθεται να κάνει και αν κάνει ο κ. Υπουργός. Τα γράφουμε για να πάψουν οι σεναριολογίες.
Σημασία έχει ότι αυτή τη στιγμή διανύουμε αντιπυρική περίοδο με πληθώρα προβλημάτων και μερικοί διασκεδάζουν τις εντυπώσεις με θα, θα, θα, και θα.
Θυμηθείτε πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ του Υπουργείου μας που θα, θα, θα όσο διάστημα ήταν στο Υπουργείο και μετά μετακινήθηκε σε άλλο Υπουργείο και πάπαλα.
Θυμηθείτε και τον Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Παυλόπουλο στις 29/06/2007 στον κ. Καμπουράκη στο πρωϊνό του MEGA ότι θα μονιμοποιήσουν του εποχικούς και τον Σεπτέμβριο του 2007 είχαμε εκλογές. Παραδείγματα μύρια.
 Δυστυχώς αρκετοί από εμάς θέλουν να ελπίζουν, και καλά κάνουν και θέλουν να ασκούν παραμύθια.
Αν ήθελε να κάνει κάτι ο κ. Δένδιας, ο κ. Γεωργιάδης εδώ και ένα χρόνο θα το είχαν κάνει όπως κάνανε με το μεταναστευτικό, όπως πρόσφατα σε 15 μέρες πέρασαν σχετική απόφαση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων στην Αθήνα.
Από τις 15/02 είχε σταλεί από το Α.Π.Σ. στο ΠΡΟ.ΠΟ. το σχέδιο Π.Δ. για τους συμβασιούχους και στάλθηκε στο ΣτΕ στις 14/05 και ακόμα να ολοκληρωθεί σήμερα 16/06, 4 μήνες που ήταν στο ΠΡΟ.ΠΟ. και 1 μήνα στο ΣτΕ. Γιατί άραγε;
Γιατί τόσο απλά θέλανε να εργαστούν τα παιδιά 4, 4 ½ μήνες όπως πέρυσι.

Αν θέλουν θα το κάνουν κύριοι. Αν δεν θέλουν πρέπει να τους πιέσουμε. Ξεχνάμε με προσωρινή διοίκηση της ΠΟΣΠΥΔ, τότε στις 27/12/2002, ο κ. Τσερτικίδης, Υφυπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. επί ΠΑΣΟΚ τότε ζήτησε ομάδα εργασίας για να λύσει δήθεν τότε το πρόβλημα και η ομάδα εργασίας συστάθηκε τελικά το 2011, δηλ. κοντά 10 χρόνια μετά.
Όποιος δεν διδάσκεται από το παρελθόν, αναλώνεται στο παρόν και χάνει το μέλλον συνάδελφοι.
Τέλος λυπούμαστε που οι διασπαστές πρόσφατα ρίχνοντας για μια ακόμα φορά λάσπη και λέγοντας ψέματα για να αποποιηθούν καταστάσεις και αγώνες άλλων.
Μέσα στην εβδομάδα θα ενημερωθείτε περαιτέρω.
Την ΠΟΠΥΣΥΠ δεν την ενδιαφέρει να τρέχει, να γράφει υποθέσεις και εικασίες στο internet σεβόμενη τον αγώνα των συναδέλφων. Προσπαθεί να ολοκληρώνει κάτι και μετά να σας ενημερώνει σχετικά.
Συνάδελφοι αν δεν βγούμε στο δρόμο όπως κάναμε χρόνια τώρα, 150άρια και εξομοιώσεις στο Π.Σ. και τόσα προβλήματα, λύσεις δεν πρόκειται να δούμε.

Με τιμή
για το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ομοσπονδίας

Στο κόκκινο ο υδράργυρος όλη την ερχόμενη εβδομάδα !!
Στο κόκκινο θα βρεθεί ο υδράργυρος σε όλη την Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα.

Πιο αναλυτικά:

Ως και τη Τετάρτη 19 Ιουνίου, η θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα αγγίζει τις μεσημεριανές ώρες τους 34-36oC. Σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές, ο υδράργυρος θα σκαρφαλώνει και στους 37-38oC, ίσως και 39oC.

Από τη Πέμπτη 20 Ιουνίου, θα αρχίσει σταδιακή μία μικρή πτώση της θερμοκρασία από βορρά προς νότο, με τη θερμοκρασία να πέφτει στους 32-34oC. Αυτό θα διαρκέσει περίπου ως και τα τέλη του μήνα, ωστόσο θα υπάρχουν κάποια σκαμπανεβάσματα στη θερμοκρασία, δηλαδή εκεί που έχουμε τη μία μέρα 31-33oC, την επόμενη μέρα ο υδράργυρο θα σκαρφαλώνει και στους 34-35oC.

 Σε περιοχές που βρέχονται από θάλασσα, η ζέστη θα είναι λιγότερη έντονη.