Translate

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π., ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π., ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  ΗΡΑΚΛΕΙΟ 28-11-2016
   Συνάδελφοι,
   Με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας μου, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή και την εμπιστοσύνη που μου δείξατε, εκλέγοντάς με ως εκπρόσωπό σας στην διοίκηση της Ομοσπονδίας.
  Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλες οι ενέργειές μου, ως μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, είχαν ως ΜΟΝΑΔΙΚΟ στόχο την βελτίωση των εργασιακών και υπηρεσιακών προβλημάτων, που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας. Ουδέποτε προχώρησα αντισυναδελφικά -είτε με λόγο είτε με πράξη- με απώτερο σκοπό προσωπικό μου όφελος ή οτιδήποτε άλλο.

   Θεώρησα πρέπον και ηθικό - παρά την μονιμοποίηση μου - να μην εγκαταλείψω την προσπάθεια για την προάσπιση των δίκαιων αιτημάτων μας, παρά την κακοήθη και ανήθικη πολλές φορές κριτική,
που δέχτηκα.   «Κριτική» που βεβαίως δεν είχε στόχο να πλήξει εμένα, αλλά κυρίως την Ομοσπονδία μας. Αν κάποιοι από εσάς, υπήρξαν στιγμές, που δυσαρεστήθηκαν από τυχόν ενέργειες μου, σας δηλώνω έντιμα ότι από μέρους μου δεν υπήρξε καμία σκοπιμότητα ή ιδιοτέλεια.   Έπρεπε όμως να μείνω αφοσιωμένος στους στόχους που ΜΑΖΙ είχαμε θέσει, με το οποιοδήποτε προσωπικό κόστος.
   Μιλήσαμε την γλώσσα της αλήθειας, της μετριοπάθειας και της ευθύνης.   Χειριστήκαμε όλες τις δύσκολες καταστάσεις, που παρουσιάστηκαν στον δρόμο μας, χωρίς να απολέσουμε το παραμικρό από τα κεκτημένα μας…… αντιθέτως κερδίσαμε πολλά.   Ό,τι κερδίσαμε, το κερδίσαμε με «όπλο» την κοπιώδη προσπάθεια αλλά και την ομόνοια!!
Συνάδελφοι,
   Αποχωρώντας από το Δ.Σ της Ομοσπονδίας μας, θα ήθελα να σας προτρέψω με όλες μου τις δυνάμεις, να σηκώσετε ακόμη πιο ψηλά τη σημαία του αγώνα και να αντιπαρέρχεστε σε συμπεριφορές, οι οποίες σας ωθούν να στραφείτε εναντίον αλλά και εκτός του συνδικαλιστικού μας οργάνου, της Ομοσπονδίας μας. Η Ομοσπονδία ανήκει σε όλους μας, δεν είναι περιουσιακό στοιχείο κανενός προσώπου.
   Δεν υπάρχει κάτι που να μας χωρίζει. Τα προβλήματα είναι κοινά για όλους μας. Ο πραγματικός λόγος που κάποιοι προσπαθούν να μας διχάσουν είναι το «φλερτ» με την εξουσία, οι προσωπικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες και ο εγωισμός !!!!
   Εμείς ωστόσο, δεν θα πρέπει να πέσουμε ποτέ σ’ αυτές τις παγίδες…. γιατί πιστεύουμε στις αρχές και τις αξίες του συνδικαλισμού…. δεν πουλάμε απλά συνδικαλισμό. Σίγουρα έγιναν λάθη… Σίγουρα υπήρξαν και παραλείψεις... Κανείς όμως δεν μπορεί να μας κατηγορήσει, ότι δράσαμε με σκοπιμότητα ή ότι δεν προσπαθήσαμε για το συνολικό καλό.
  Τέλος, αναλογιζόμενοι τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές και πολιτικές συγκυρίες στις οποίες έχει διέρθει η χώρα μας, ίσως τις δυσκολότερες των τελευταίων 10ετιών και σίγουρα οι κρισιμότερες από την μεταπολίτευση και έπειτα, οφείλουμε να είμαστε υπεύθυνοι, σοβαροί και συνεπείς και μόνος δρόμος προς αυτό είναι μέσα από τις τάξεις της Ομοσπονδίας μας.
  Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε τις θεσμικές κατακτήσεις μας, σεβόμενοι παράλληλα την ιστορία αλλά και την μνήμη των πεσόντων μας!!
Με ειλικρινείς συναδελφικούς χαιρετισμούς σας υπόσχομαι, ότι θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή, μαχόμενος υπέρ των συλλογικών μας δικαιωμάτων και συμφερόντων!!!
ΠΡΩΗΝ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.