Translate

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

Ενημέρωση Μελών σχετικά με την Συνάντηση της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π και του Υπουργού Προ.Πο

Αριθ. Πρωτ : 1726                                                 Αθήνα: 04.11.2016
Αρ. Σελίδων : 2

                                                                                 Προς
                                                                             Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
                             Θέμα: « Ενημερωση μελών »
Την Παρασκευή 03/11/2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Ομοσπονδίας μας και του Υπουργού Προ Πο, κ.Τόσκα Νικολάου όπως είχε δεσμευτεί ότι θα συνέβαινε μετά το τέλος την αντιπυρικής περιόδου.
   Αρχικά μας συνεχάρη για την υπερπροσπάθεια, τον επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητα την οποία έδειξε όλο το προσωπικό του Π.Σ στην απερχόμενη αντιπυρική περίοδο για την προστασία Ανθρώπινης ζωής, τις περιουσίες των πολιτών και του φυσικού και δασικού πλούτου της χώρας μας. Μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη όπως την χαρακτήρισε όχι μόνο λόγο του αριθμού και του μεγέθους των πυρκαγιών (περισσότερες σε αριθμό από κάθε άλλη φορά) αλλά και λόγω των ελλείψεων σε μέσα αντιμετώπισης τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις ήταν και λίγα και παλιά.
Στην Συνέχεια σε ότι αφορά τα ζητήματα που μας αφορούν μετά την συζήτηση που προηγήθηκε μας ενημέρωσε τα παρακάτω:
 συναντηση
1) Όσον αφορά την ανανέωση του πίνακα των επιλαχόντων μας εξέφρασε για άλλη μια φορά ότι αντιλαμβάνεται την σημαντικότητα που έχει για εμάς η ανανέωση της και ότι η μόνη αρνητικότητα
που έχει είναι ότι ακόμα και να ανανεωθεί δεν είναι εφικτό να προσληφθεί τόσος κόσμος. Ωστόσο και λόγω της επιμονής την οποία δείχνουμε για την ανανέωση της, θα επανεξετάσει τους όποιους ενδοιασμούς έχει και θα μας απαντήσει οριστικά και αμετάκλητα τις επόμενες μέρες.
2) Όσον αφορά την πρόταση μας 6 μήνες πρόληψη και 6 μήνες καταστολή, την χαρακτήρισε την ποιο ενδιαφέρουσα σε ότι αφορά την απασχόληση των συμβασιούχων Πυροσβεστών, καθώς και η αντιπυρική περίοδος έχει επιμηκυνθεί και η προετοιμασία κατά την χειμερινή περίοδο θα καταστούμε ποιό εύκολη και ποιο αποτελεσματική την επέμβαση του Π.Σ κατά το καλοκαίρι. Προϋπόθεση όμως για να επιτευχθεί είναι να εξευρεθούν και να διατεθούν κονδύλια μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ τα οποία έως σήμερα διατίθενται σε άλλους φορείς που έχουν αρμοδιότητες στην πρόληψη.Το αίτημα μας αυτό θα εξεταστεί σε συνεργασία και με άλλα Υπουργεία που έχουν την αρμοδιότητα και των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και φορείς πρόληψης για να διαπιστωθεί τι δυνατότητες και προϋποθέσεις υπάρχουν.
3) Όσο αφορά για τον ένα επιπλέον μήνα τον οποίο ζητήσαμε να απασχοληθούν οι Συνάδελφοι Συμβασιούχοι και για τον οποίο είχε δεσμευτεί ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο και εάν μπορέσει να πραγματοποιηθεί, μας ενημέρωσε ότι δεν κατέστη δυνατό λόγω των οικονομικών δυσκολιών αλλά και δεν παρουσιάστηκαν εκείνες οι υπηρεσιακές ανάγκες που να το δικαιολογούν.
4) Όσον αφορά για τους συναδέλφους Πενταετείς, που μονιμοποιούνται, δεν θα πρέπει να υπάρχει καμιά ανησυχία και η μονιμοποίησης τους θα πραγματοποιηθεί κανονικά στην ώρα της. Την παρούσα στιγμή βρισκόμαστε ακόμα στην διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων από τις επιτροπές και όταν τελειώσουν το έργο τους θα προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα, τα οποία θα είναι και αυτά αποτέλεσμα διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ μας, όπως συνέβη και με τις άδειες των Π.Π.Υ.Δεν χρειάζεται όμως και για αυτό να υπάρχει ανησυχία αφού ο νόμος είναι σαφής για τα κριτήρια που χρειάζονται κάποιος να μονιμοποιηθεί.
5) Καμιά ανησυχία δεν θα πρέπει να υπάρχει και για τους Π.Π.Υ που δεν μονιμοποιούνται και ανανεώνεται η θητεία τους, για τους οποίους όμως ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για να διευθετηθεί το θέμα των καθηκόντων τους και να εναρμονιστούν με αυτά του μόνιμου Πυροσβεστικού προσωπικού. Και αυτή η κανονιστική πράξη δεσμεύτηκε ότι θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου και συνεργασίας.
Αγαπητοί συνάδελφοι είμαστε επαγρύπνηση χωρίς να διασπείρουμε φήμες πανικού και τρόμου. Σε περίπτωση που αντιληφθούμε την οποιαδήποτε εμπλοκή θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως.

                                                       Με εκτίμηση,
                                                Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                           Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
Τηλ: 6974709262                                                               Τηλ: 6945956027

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.